Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport
Transport produktów mięsnych to jedno z największych wyzwań logistycznych.
Mięso należy do grupy artykułów żywnościowych charakteryzujących się krótkim terminem trwałości.
Zapewnienie więc dostaw w ściśle określonym czasie i w o...
Metoda wędzenia produktów mięsnych w wędzarniach i komorach wędzarniczych jest stosowana od lat w branży mięsnej. Unijne przepisy wprowadzają producentów w nową rzeczywistość – radykalne obniżenie poziomu benzo(a)pirenu w wyrobach mięsnych do 2 mikrogr...
1. Nie kieruj się wyłącznie ceną zakupu – przy wyborze agregatu chłodniczego należy sprawdzić konkurencyjne oferty przy tych samych lub podobnych warunkach pracy (temperatury pracy, otoczenia, wydajności). Różni producenci podają w s...
Branża transportowa rozwija się bardzo dynamicznie. Przedsiębiorstw w tym sektorze jest wiele, a na rynku panuje spora konkurencja. Aby sprostać wyzwaniu i zachęcić klientów, firmy starają się maksymalnie wykorzystywać możliwości przewozu towarów posiadaną flotą, ...
Wędzenie to jeden z ważniejszych etapów przy produkcji wędlin i wyrobów mięsnych. Jakość wędlin zależy w dużej mierze od właściwych warunków klimatycznych panujących w komorze wędzarniczej i zapewnienia odpowiedniego procesu wędzenia. Obróbka w...
Jedna z najnowocześniejszych hal rozbioru mięsa wołowego w Europie
z posadzkami Flowfresh
Warszawa, 18 października 2017 r. – Antybakteryjne posadzki Flowfresh, wykonane w technologii i z materiału dostarczonego przez Flowcrete Polska, zostały zastosowane w no...
Warszawa, 19 września 2017 r. – Posadzki Flowfresh zawierające antybakteryjny dodatek Polygiene®, wykonywane w technologii i z materiałów dostarczanych przez Flowcrete Polska, otrzymały uznawany na całym świecie ...
„Działając na rynku krajowym i międzynarodowym wypracowaliśmy sobie mocną pozycję partnera biznesowego. Nawiązując współpracę z nowym kontrahentem oferujemy stałe odbiory towaru przez cały rok bez względu na sytuację na rynku” mówi Dawid Misiorny, k...
Obecnie do najszybciej rozwijajacych się usług w zakresie mycia i usuwania zanieczyszczeń w zakładach mięsnych jest czyszczenie suchym lodem.
Metoda ta jest stosowana przede wszystkim do usuwania zabrudzeń z urządzeń elektrycznych, maszyn , czyli wszędzie...
"Wiarygodność i rzetelność naszego laboratorium potwierdzają przede wszystkim stali klienci"- mówi Danuta Wojciechowska, prezes QSC, kierownik laboratorium QSC-LAB w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Remigiusz Zagraba: Jaka jest główna specj...