Transport produktów mięsnych to jedno z największych wyzwań logistycznych.
Mięso należy do grupy artykułów żywnościowych charakteryzujących się krótkim terminem trwałości.
Zapewnienie więc dostaw w ściśle określonym czasie i w odpowiedniej temperaturze, to główny priorytet firmy zajmującej się transportem chłodniczym.
Ważnymi aspektem jest stały monitoring i kontrola temperatury podczas przewozu mięsa, gdzie wynosi ona:
- dla mięsa świeżego z wyjątkiem mięsa drobnego, mielonego i podrobów wynosi -1°C do +7°C
- dla podrobów, mięsa drobnego i mielonego -1°C do +3°
- dla mięsa i podrobów mrożonych, nie wyższej niż -12°C
- dla mięsa i podrobów głęboko mrożonych, nie wyższej niż -18°C
Mięso to bardzo wymagający produkt, aby mieć pewność, że nasze produkty będą dostarczone terminowo i zachowają najwyższą jakość, warto powierzyć je profesjonalistom. Jednym z nich, dzięki dużemu doświadczeniu w zakresie transportu mięsa w kraju i za granicą, głównie wieprzowego jest firma Woga z województwa wielkopolskiego.
Dysponuje ona własną flotą zestawów chłodniczych oraz posiada wynajęte pojazdy od zaufanych przewoźników. Posiada certyfikaty QS, GDP oraz ISO9001:2015, w tym elementy systemu HACCP. Przewozi również owoce, warzywa, mrożonki oraz leki.
Woga obsługuje wszystkie kierunki Unii Europejskiej.
Firma zapewnia:
- obsługę transportu przez doświadczoną kadrę branży TSL,
- zachowanie odpowiednich warunków przewozu, jakich wymaga ładunek,
- monitorowanie stanu realizacji usługi (dostępna również opcja podglądu online dla klienta),
- dostarczanie towaru zarówno do producentów, jak i bezpośrednio do sieci handlowych,
-profesjonalną obsługę zleceń transportowych,
- terminowość dostaw,
- monitoring GPS i GSM.