Plastikowe pojemniki na mięso to element niezbędny w każdej masarni, zakładzie mięsnym, czy sklepie. Pojemniki wykorzystywane są do przechowywania produktów mięsnych, drobiarskich oraz ryb. Mają też inne przeznaczenie - służą do transportowania mięsa, jak również przewożenia piskląt. W takich pojemnikach dostarczane jest mięso oraz wędliny do sklepów spożywczych, sieci handlowych oraz hurtowni. Dlatego przy wyborze odpowiedniego rodzaju pojemników warto zasięgnąć informacji, jaką skrzynkę wybrać.
W procesie rozbioru mięsa i przechowywania w chłodni polecane są pojemniki o większej nośności do 150 kg, które można ustawić w słupku, dzięki czemu zajmują niewiele miejsca w magazynie chłodniczym.
Przy wyborze skrzynki warto zwrócić uwagę na preferencje zamówieniowe naszego kontrahenta, wybieramy taką wielkość, która mniej więcej odpowiada stałym zamówieniom kilogramowym produktu. Niezbyt dobrze wygląda skrzynka przepełniona mięsem lub taka, w której produkt zakrywa jedynie dno.
Do transportu wędlin, mięsa idealnym rozwiązaniem są skrzynki transportowe z pokrywą. Zapewniają one świeżość i bezpieczeństwo produktu.
Pojemniki wykonane są z tworzyw odpornych na zmiany temperatur (polietylen oraz polipropylen) - zachowają swoje właściwości zarówno przy -30 jak i +60 stopniach Celsjusza. Posiadają atesty higieny oraz są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
ww.FirmyMiesne.pl