Firma BANG & BONSOMER Sp. z o.o. specjalizuje siÄ™ w sprzedaży roÅ›linnych dodatków do żywnoÅ›ci pochodzÄ…cych z wodorostów morskich (karageny i algianiany).
OdpowiadajÄ…c na zapotrzebowanie rynku oraz klientów, ciÄ…gle udoskonalamy naszÄ… ofertÄ™. Tym razem pragniemy zaprezentować nowe produkty od producenta z Japonii.
SHIO KOJI w pÅ‚ynie jest tradycyjnÄ… japoÅ„skÄ… przyprawÄ… produkowanÄ… z fermentowanego ryżu Koji. GÅ‚ównie używany jej do procesu marynowania miÄ™sa, wzmacniania jego smaku oraz aromatu. Jest też dobrym rozwiÄ…zaniem na redukcjÄ™ poziomu soli.
Produkt charakteryzuje siÄ™:
- brakiem alergenów,
- bez GMO,
- bez glutenu,
- bez MSG,
- rekomendowany dla wegan,
- prosta etykieta.
Funkcja płynnego Shio Koji:
- wzmocnienie smaku UMAMI,
- maskowanie zapachu produktu,
- wzrost wodochłonności,
- efekt zmiękczania tkanki mięsnej,
- redukcja poziomu soli.
Rekomendowane aplikacje to:
- mięso wieprzowe,
- mięso wołowe,
- mięso drobiowe,
- mięso rybie.
Deklaracja na etykiecie:
- Naturalny aromat,
- Naturalna przyprawa,
- Przyprawa: Shio Koji.
W ofercie możemy znaleźć także wersjÄ™ proszkowÄ…, tzw. KOJI Powder, który zapewnia głęboki wymiar smakowy „Kokumi”. Produkt ten wzbogaca smak, aromat i teksturÄ™, produktom do których jest dodawany.
Producent oferuje tradycyjnie fermentowanÄ… przyprawÄ™ MISO (proszek) - smak umami, który charakteryzuje siÄ™ głębokim aromatem.
Do produkcji użyto tylko naturalnych skÅ‚adników tj: soja, ryż, sól.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo:
-
Karageny oraz alginiany – sektor spożywczy, food grade.
-
Paniery - glutenowe i bezglutenowe,
-
Teksturowane biaÅ‚ko grochu – różne granulacje,
-
Błonniki - cytrusowy, marchwiowy, pomidorowy, buraczany, jabłkowy,
-
Hydrokoliody – gumy: guar, konjac, cassia, tara, LBG, itp.
Zapraszamy do kontaktu!
BANG & BONSOMER Sp. z o.o.
Al. Rzeczypospolitej 2 lok. 9, 02-972 Warszawa
Tel : +48 22 849 29 95 eurogum.pl@bangbonsomer.com
eurogum.bangbonsomer.com