Artykuły - Strona 57 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Jak spełnić najwyższe standardy chłodzenia żywności?

Branża mięsna oparta jest na długim łańcuchu dostaw. Zanim produkt trafi do konsumenta przebywa długą drogę. Zwierzęta od hodowcy trafiają do ubojni, następnie do rozbioru mięsa i w zależności od zapotrzebowania albo od razu w postaci surowej do punktu sprzedaży, albo do zak...

Smaki Ziemi Łódzkiej

  Skarby kulinarne Ziemi Łódzkiej   Regionalna kuchnia łódzka to połączenie czterech kultur: polskiej, niemieckiej, rosyjskiej i żydowskiej. Czym zaowocowała taka mieszanka w przypadku Łodzi i okolic? Przyjrzyjmy się…   Z jednej ...
Opublikowany: 27.12.2017 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, łódzkie, Etykiety:

Remont posadzki w zakładzie mięsnym

UCRETE doskonały szybki system do REMONTU POSADZEK w Zakładach Mięsnych Posadzki w Zakładach Mięsnych muszą charakteryzować się trwałością i dużą odpornością na czynniki zewnętrzne. Właściciel masarni, ubojni, zakładu przetwórstwa, czy hurtowni dobierając posadzki d...
Opublikowany: 22.12.2017 Kategorie: Artykuły, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Królewska kuchnia mazowiecka

Fot. Pixabay.com   Kulinarne Mazowsze: kurpiowska puszcza i królewski stół   Tak w dużym uproszczeniu można określić schemat tradycji kulinarnych Mazowsza. Choć puszcza to nie tylko Kurpie, a Warszawa to nie tylko zamek, ale także mieszczanie....

Czy polska wołowina podbije Irak ?

Polska otrzymała pozytywną ocenę jako kraju o znikomym ryzyku występowania BSE i w związku z tym władze irackie zniosły zakaz importu bydła oraz mięsa wołowego. Na ten mment w sprawie eksportu obowiązuje procedura opisana w punkcie B rozdziału VII części szczegółowej I...

Zalety dziczyzny - rozmowa z Alexandrem Militskih - właściciel...

    Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie   Remigiusz Zagraba: Dziczyzna to mięso o licznych zaletach i walorach m.in. smakowych i dietetycznych. Mimo to wydaje się, że jest ona w pewnej mierze niedoceniana, ...
Opublikowany: 15.12.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Rekompensaty z tytułu zaprzestania produkcji świń

W dniu 15.12.2017 r. wchodzi w życie rozporządzenie w sprawie realizacji przez ARiMR zadań związanych z ustanowieniem środka nadzwyczajnego polegającego na udzieleniu pomocy posiadaczom świń utrzymującym nie więcej niż 50 świń. Pomoc przeznaczona jest dla posiadaczy świń, kt&...

Przypomnienie- spis zwierząt gospodarskich

Hodowcy bydła, owiec, kóz i świń mają obowiązek dokonania spisu zwierząt przebywających w siedzibie stada, najpóźniej do 31.12.2017 r. Liczbę i numery identyfikacyjne zwierząt należy przekazać do ARiMR w ciągu 7 dni od dokonania spisu oraz zamieścić w księgach rej...

Polska Agencja Inwestycji i Handlu otwiera 50 biur zagraniczny...

PAIH planuje otwarcie 50 nowych biur zagranicznych w połowie 2018. Do końca roku 2018 powinno powstać 70 placówek Mali i średni przedsiębiorcy zainteresowani ekspansją mają dzięki temu otrzymać wsparcie doradcze czy lokalizacyjne. Działanie to ma na celu umożliwić i ws...

Kiełbasa wiejska - podkarpackie

W zgodzie z naturą i tradycją Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej? Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.