Artykuły w kategorii: Artykuły
Branża mięsna oparta jest na długim łańcuchu dostaw. Zanim produkt trafi do konsumenta przebywa długą drogę. Zwierzęta od hodowcy trafiają do ubojni, następnie do rozbioru mięsa i w zależności od zapotrzebowania albo od razu w postaci surowej do punktu sprzedaży, albo do zak...
Skarby kulinarne Ziemi Łódzkiej
Regionalna kuchnia łódzka to połączenie czterech kultur: polskiej, niemieckiej, rosyjskiej i żydowskiej. Czym zaowocowała taka mieszanka w przypadku Łodzi i okolic? Przyjrzyjmy się…
Z jednej ...
UCRETE doskonały szybki system do REMONTU POSADZEK w Zakładach Mięsnych
Posadzki w Zakładach Mięsnych muszą charakteryzować się trwałością i dużą odpornością na czynniki zewnętrzne. Właściciel masarni, ubojni, zakładu przetwórstwa, czy hurtowni dobierając posadzki d...
Fot. Pixabay.com
Kulinarne Mazowsze: kurpiowska puszcza i królewski stół
Tak w dużym uproszczeniu można określić schemat tradycji kulinarnych Mazowsza. Choć puszcza to nie tylko Kurpie, a Warszawa to nie tylko zamek, ale także mieszczanie....
Polska otrzymała pozytywną ocenę jako kraju o znikomym ryzyku występowania BSE i w związku z tym władze irackie zniosły zakaz importu bydła oraz mięsa wołowego.
Na ten mment w sprawie eksportu obowiązuje procedura opisana w punkcie B rozdziału VII części szczegółowej I...
Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie
Remigiusz Zagraba: Dziczyzna to mięso o licznych zaletach i walorach m.in. smakowych i dietetycznych. Mimo to wydaje się, że jest ona w pewnej mierze niedoceniana, ...
W dniu 15.12.2017 r. wchodzi w życie rozporządzenie w sprawie realizacji przez ARiMR zadań związanych z ustanowieniem środka nadzwyczajnego polegającego na udzieleniu pomocy posiadaczom świń utrzymującym nie więcej niż 50 świń.
Pomoc przeznaczona jest dla posiadaczy świń, kt&...
Hodowcy bydła, owiec, kóz i świń mają obowiązek dokonania spisu zwierząt przebywających w siedzibie stada, najpóźniej do 31.12.2017 r. Liczbę i numery identyfikacyjne zwierząt należy przekazać do ARiMR w ciągu 7 dni od dokonania spisu oraz zamieścić w księgach rej...
PAIH planuje otwarcie 50 nowych biur zagranicznych w połowie 2018. Do końca roku 2018 powinno powstać 70 placówek Mali i średni przedsiębiorcy zainteresowani ekspansją mają dzięki temu otrzymać wsparcie doradcze czy lokalizacyjne.
Działanie to ma na celu umożliwić i ws...
W zgodzie z naturą i tradycją
Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej?
Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...