Artykuły w kategorii: Artykuły
Tradycyjne polskie potrawy takie jak bigos czy kwaśnica wymagają dodania tzw. porządnej wkładki mięsnej, aby ich smak i aromat był wyrazisty. Szefowie kuchni przyrządzają potrawy z myślą o tym, aby zachwycić niejednego smakosza, więc danie powinno być przygotowywane z najlep...
"Współpracujemy ze sprawdzonymi polskimi, regionalnymi dostawcami, stawiamy na jakość
i doskonały smak" - o produktach Małopolskiej Spółdzielni Handlowej Wizan z Andrychowa mówi Olga Tylutki - specjalista ds. handlu.
Remigiusz ...
Polacy uwielbiają grillować. Ciepłe wiosenne i letnie dni to idealna pora na przygotowanie posiłku na świeżym powietrzu. Jest to również okres, w którym sprzedaż produktów mięsnych może znacznie wzrosnąć. Wystarczy odpowiednio dobrać ofertę, aby zachęcił...
„Mięso z gęsi powinno być przede wszystkim świeże. Gęś powinna być młoda, nie przerośnięta.”
Wywiadu na temat sztandarowych dań, tego jakie powinno być idealne mięso z gęsi oraz warunków udanej współpracy z dostawcami udzielili właściciel...
Urządzenia takie jak stekarki czy kotleciarki są bardzo przydatne w sklepach mięsnych.
Są dobrym rozwiązaniem, ponieważ dzięki nim właściciel sklepu może rozszerzyć swoją ofertę o gotowe mięso na kotlety. Klient nie musi tracić czasu na porcjowanie mięsa, więc ch...
Dnia 18 maja 2017 r. w Warszawie odbył się XLVII Konkurs Wędlin pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2017. Organizatorem konkursu był Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, natomiast pat...
Wieprzowina to mięso wszystkim znane i przez wszystkich lubiane. Po odpowiednim przyrządzeniu można z niej przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z elementów wieprzowych jest boczek. Można go grillować, dusić i gotować. Oprócz kulinarnego zastosowania, świe...
„Od pewnego czasu obserwujemy trend, który wskazuje na preferencje w kierunku tzw. wyższej półki. Oznacza to, że klienci kupują droższe produkty o wyższej zawartości mięsa niż kilka lat temu.” – mówi Anna Leszczyńska, Dyrektor Biur...
„Myślę, że naszym największym atutem jest uczciwość i szacunek. Pracując, wszyscy traktujemy się jak rodzina, nasi pracownicy są z nami od kilku lat. Doświadczony zespół jest w stanie sprostać najtrudniejszym wymaganiom, które każdego dnia rzucane są nam ...
Opublikowany: 18.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Handel / Gastronomia,
Maszyny, urządzenia, dodatki, transport,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
tłuszcze,
„Związek poświęca wiele uwagi kreowaniu pozytywnego wizerunku branży w społecznym odbiorze. Reagujemy na wszelkie przejawy niewłaściwej oceny wpływu produkcji trzody chlewnej na środowisko naturalne.”
Wywiadu na temat działalności Krajowego Związku P...