Artykuły w kategorii: Artykuły
W dniach 9 i 10 października 2018 r. w Warszawie odbył się prestiżowy w branży gastronomicznej Kongres Polskich Szefów Kuchni.
Jednym z wystawców była GRUPA POLSKIE GĘSI, która nie tylko zaprezentowała ciekawe produkty oparte na mięsie z gęsiny, ale t...
fot. Wytwórnia wędlin "Adoz"
Kiełbasa podwawelska to jedna z najpopularniejszych kiełbas w Polsce. Jest dostępna niemal w każdej masarni i chętnie kupowana przez konsumentów. Czy jednak kiełbasa podwawelska, podwawelskiej jest równa?
Kiełba...
Przez lata efektywnego funkcjonowania na rynku mięsnym ubojnia drobiu Prus przechodziła nieustanną modernizację, dostosowując się do wymogów europejskich i uzyskując zdolność produkcyjną do 12 tysięcy sztuk dziennie. Towar dostarczany do ubojni pozyskiwany jest z&n...
Remigiusz Zagraba: Sieć Auchan obecna jest w Polsce od 1996 r., a swój pierwszy hipermarket otworzyliście Państwo w Piasecznie. Ile sklepów dzisiaj należy do sieci i czy w planach jest jej dalszy rozwój?
Dorota Patejko: Obecnie Auchan to 75 hiperm...
Trudno jeszcze dzisiaj znaleźć szynkę, którą uwielbialiby nie tylko seniorzy, ale także dzieci, sportowcy, a nawet alergicy, a wszytko to na bazie wieprzowiny, która smakuje wybornie!
Wszem wobec usłyszeć bowiem można, że tylko dobrą szynkę poznamy po zawar...
Czy transport i magazynowanie mięsa może być jeszcze bardziej wygodne i bezpieczne ?
Jeśli pod uwagę weźmiemy duże plastikowe skrzynie, nazywane także skrzyniopaletami to znajdziemy wiele korzyści, które sprawią, że transport i przechowywanie świeżego mięsa będzie k...
Zdj. Kiełbaski Ślązaczki - ZM Berger
W ofercie firmy Berger nie brakuje szlachetnych produktów z gwarancją doskonałego smaku, mocno osadzonych w śląskiej tradycji kulinarnej. Jednak w gronie „ślōnskich szpecyjałōw” pojawiła się propozycja wyjątkowa...
Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i...
Remigiusz Zagraba: Firma SolArM została założona 33 lata temu. Od samego początku celem firmy było oparcie działalności na dostarczaniu klientom tylko najlepszych produktów. Przez pierwsze lata pełna koncentracja była skierowana na produkcji klipsów typu U znan...
W XXI w. ludzie żyją coraz szybciej. Osoby, które są zabiegane, prowadząc aktywne życie, z pewnością coraz częściej będą poszukiwać gotowych dań, bo dzięki nim mogą zaoszczędzić cenny czas poświęcony na gotowanie. To właśnie do nich handlowcy i producenci kierują boga...