Artykuły - Strona 82 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Skup żywca wołowego

Średnia cena zakupu netto żywca wołowego w dniach 21-27 września wyniosła 5,92 zł/kg. W stosunku do poprzedniego tygodnia odnotowano wzrost ceny o 1,9%. Natomiast cena netto zbytu ćwierćtusz wołowych wyniosła 12,69 zł/kg. Tym samym na rynku odnotowano jej wzrost o 3,4% w stosun...

Skup żywca wieprzowego

Średnia cena zakupu netto żywca wieprzowego w dniach 21-27 września wyniosła 4,64 zł/kg. Tym samym odnotowano spadek jej wartości o -1,9% w stosunku do poprzedniego tygodnia. Natomiast średnia cena zbytu półtusz wieprzowych wyniosła 6,75 zł/kg i jest to spadek o -0,6% w ...

Ernestyn Janeta opowiada o rodzinnej firmie z tradycjami

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi to tradycja doskonałych wędlin i wszelkiego rodzaju mięs, których receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Za jakość odpowiadają najlepiej przeszkoleni pracownicy, a mięso, z którego przygotowyw...

Wzrost eksportu wołowiny

Na rynku wołowiny obserwujemy tendencje wzrostowe w eksporcie. W okresie pierwszych siedmiu miesięcy br. wolumen sprzedaży na rynkach zagranicznych wyniósł 201 tys. t, co oznacza 12-procentowy wzrost w skali roku.       źródło: Banku BGŻ BNP...

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Lada mięsna – nowoczesny wystrój i doskonała ekspozycja towaru...

Wystrój wnętrza w sklepie spożywczym czy mięsnym ma niebagatelne znaczenie – to dzięki niemu pomieszczenie staje się bardziej przytulne, a klienci chętniej w nim przebywają. Coraz bardziej powszechne stają się punkty o ciekawym designie nawiązującym do brand-u f...

Ceny zakupu żywca wieprzowego i wołowego

W dniach 31.08–06.09.2015 cena żywca wieprzowego wynosiła 4,54 zł/kg. Miesiąc wcześniej żywiec kosztował 4,39 zł/kg, natomiast rok temu 5,10 zł/kg. W ciągu miesiąca cena wzrosła o 3,5%, a w ciągu roku spadła o 11,1%. Cena żywca wołowego wyniosła ostatnio 5,84 zł/kg, w pop...

Bilansowe spożycie mięsa

Zgodnie z danymi GUS, od 2003 r. spożycie mięsa na jednego mieszkańca wzrosło o 43% i w 2015 r. wynosiło 28,2 kg. W 2013 roku odnotowano spadek konsumpcji wieprzowiny do 35,5 kg, a w 2014 r. wzrost  do 39,1 kg. Spożycie wołowiny nadal jest niskie, jednak ostatnio po raz pi...

Nabór wniosków o pomoc w programie „Modernizacja gospodarstw r...

Od 19 października do 17 listopada 2015 r. można składać wnioski o przyznanie pomocy w ramach programu „Modernizacja gospodarstw rolnych” z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020. Wsparcie można otrzymać na inwestycje związane z rozwojem ...

Badania obciążeniowe i/lub trwałościowe - jako termin przydatn...

WAŻNA INFORMACJA DLA PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI  Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i jednostek kontrolujących, akredytowane laboratorium QSC – LAB (AB 1264) z siedzibą w Szczecinie pragnie poinformować, że początkiem 2016 roku rozszerza ofertę us...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.