Artykuły - Strona 36 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Znak "Produkt polski"

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów dotyczących łatwiejszej identyfikacji produktów wytworzonych z polskich surowców, pragnie przypomnieć, że od dnia 1 stycznia 2017 r. obowiązują przepisy w tym zakresie (ustaw...
Opublikowany: 24.04.2019 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Etykiety:

Wystąpienie przypadku ASF u dzików

Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia 2019/824-2019/903 przypadku afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium Polski, na podstawie wyników badań otrzymanych z krajowego laboratorium referencyjnego ds. ASF w dniach 8 kwie...
Opublikowany: 24.04.2019 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Etykiety:

Maszyna pakująca produkty na tackach dla małych zakładów mięsn...

Olympia PRO nowa generacja maszyn ułatwiająca pakowanie produktów na tackach. Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów mięsa i jego przetworów. Większe zakłady przetwórcze ...

Paluszki drobiowe, producent śląskie

fot.ZM Poliwczak Zakład Mięsny POLIWCZAK z Mysłowic to firma, która zyskała uznanie klientów dzięki wyśmienitym produktom wędliniarskim. Obecnie firma poszerzyła swoją ofertę o kolejny smakołyk drobiowy: PALUSZKI DROBIOWE To absolutna nowość firmy POLIW...
Opublikowany: 09.04.2019 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, śląskie, Etykiety:

Oryginalny turecki kebab - producent NUR

Kebab jest posiłkiem szybkim i niezwykle popularnym - niemal każdy punkt gastronomiczny posiada go w swojej ofercie. Liczba lokali serwujących to pyszne danie stale wzrasta, a klientów nie brakuje. Kebab może być przygotowywany na różne sposoby, cieszy się w...

Pomoc z PROW dla rolników

  Od 29 marca - 28 czerwca 2019 r. rolnicy, którzy ponieśli w gospodarstwach straty spowodowane klęskami żywiołowymi, bądź wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń (ASF) mogą składać w ARiMR wnioski o przyznanie  wsparcia. Pomoc udzielana jest w ramach poddział...
Opublikowany: 05.04.2019 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Wołowina na steki - czyli o wołowinie sezonowanej, dojrzewając...

Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny dojrzewającej to najbardziej popularne danie wśród Amerykan&oacut...
Opublikowany: 02.04.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: mięso wołowe,

"Polskie Gęsi" na rynku gastronomii

Czy gęsina jest już w Twojej restauracji?  Polki i Polacy coraz częściej są otwarci na nowe smaki. Szukają jednak w potrawach tradycji, odpowiednich walorów smakowych oraz prozdrowotności. Idealna jest więc gęsina, która wszystkie te zachcianki zas...
Opublikowany: 02.04.2019 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, pomorskie, Etykiety:

Tradycyjne wędliny na Wielkanocny stół

fot.FIRMA TOŁŁOCZKO Historia mięsno-wedliniarskiej FIRMY  TOŁŁOCZKO i ich sprawdzone, lubiane i tradycyjne produkty na Wielkanocny stół. Nasza historia: FIRMA TOŁŁOCZKO Pewnego dnia, wraz z mężem, znaleźliśmy sklep w Słupsku przy ul. Wolności-rynek, w kt&...
Opublikowany: 02.04.2019 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, Etykiety:

Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny...
Opublikowany: 29.03.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.