Artykuły w kategorii: Artykuły
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów dotyczących łatwiejszej identyfikacji produktów wytworzonych z polskich surowców, pragnie przypomnieć, że od dnia 1 stycznia 2017 r. obowiązują przepisy w tym zakresie (ustaw...
Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia 2019/824-2019/903 przypadku afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium Polski, na podstawie wyników badań otrzymanych z krajowego laboratorium referencyjnego ds. ASF w dniach 8 kwie...
Olympia PRO nowa generacja maszyn ułatwiająca pakowanie produktów na tackach.
Olympia Pro System pakowania na tackach z systemem MAP i SKIN wykorzystywany jest z powodzeniem przez producentów mięsa i jego przetworów. Większe zakłady przetwórcze ...
fot.ZM Poliwczak
Zakład Mięsny POLIWCZAK z Mysłowic to firma, która zyskała uznanie klientów dzięki wyśmienitym produktom wędliniarskim. Obecnie firma poszerzyła swoją ofertę o kolejny smakołyk drobiowy:
PALUSZKI DROBIOWE
To absolutna nowość firmy POLIW...
Kebab jest posiłkiem szybkim i niezwykle popularnym - niemal każdy punkt gastronomiczny posiada go w swojej ofercie. Liczba lokali serwujących to pyszne danie stale wzrasta, a klientów nie brakuje. Kebab może być przygotowywany na różne sposoby, cieszy się w...
Od 29 marca - 28 czerwca 2019 r. rolnicy, którzy ponieśli w gospodarstwach straty spowodowane klęskami żywiołowymi, bądź wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń (ASF) mogą składać w ARiMR wnioski o przyznanie wsparcia. Pomoc udzielana jest w ramach poddział...
Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny dojrzewającej to najbardziej popularne danie wśród Amerykan&oacut...
Czy gęsina jest już w Twojej restauracji?
Polki i Polacy coraz częściej są otwarci na nowe smaki. Szukają jednak w potrawach tradycji, odpowiednich walorów smakowych oraz prozdrowotności. Idealna jest więc gęsina, która wszystkie te zachcianki zas...
fot.FIRMA TOŁŁOCZKO
Historia mięsno-wedliniarskiej FIRMY TOŁŁOCZKO i ich sprawdzone, lubiane i tradycyjne produkty na Wielkanocny stół.
Nasza historia: FIRMA TOŁŁOCZKO
Pewnego dnia, wraz z mężem, znaleźliśmy sklep w Słupsku przy ul. Wolności-rynek, w kt&...
Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny...