Artykuły - Strona 46 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Polski eksport drobiu w 2017 r.

Wyniki polskiego eksportu drobiu w 2017 r. były determinowane ograniczeniem możliwości sprzedaży do niektórych krajów trzecich, które wprowadziły zakaz importu na skutek występowania wirusa grypy ptaków. Jednocześnie utrzymanie konkurencyjności cenowej i jakośc...

Zakłady mięsne kupują coraz więcej żywca

Od 2013 r. na polskim rynku obserwowany jest wzrost dostaw żywca rzeźnego do skupu.W 2017 r., według wstępnych danych GUS, zakłady mięsne w Polsce skupiły 5,6 mln ton żywca, o 6,5% więcej niż w 2016 r. Największy udział w łąc...

Ceny wołowiny w Polsce i UE w tygodniu 16

W dniach 16–22.04.2018 r. krajowa cena żywca wołowego nie uległa zmianie w odniesieniu do 15 tygodnia 2018 r. i średnio wyniosła 6,86 zł/kg. Był to poziom nieznacznie wyższy (o 0,3%) od uzyskanego przed miesią-cem oraz o 7% wyższy...

Rozmowa z Jerzym Niedźwieckim - Prezesem Zarządu "Społem" PSS ...

  Remigiusz Zagraba: Spółdzielnia Spożywców Społem w Lidzbarku Warmińskim prowadzi działalność handlową i produkcyjną od ponad 70 lat. Jakie czynniki decydują o tym, że pomimo ogromnej konkurencji dzisiaj na rynku, można w Państwa sklepach każdego dnia z...
Opublikowany: 07.05.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Służby weterynaryjne Tajwanu dopuszczają import drobiu z Polsk...

Władze Tajwanu uznały Polskę za kraj wolny od epidemii grypy ptaków (HPAI). Ogłoszenie w tej sprawie zostało opublikowane przez Radę Rolnictwa Yuanu Wykonawczego 19 kwietnia 2018 r. Zgodnie z informacją uzyskaną od służby weterynaryjnej Tajwanu BAPHIQ dopuszczony zosta...

Wołowina 2022 - spotkanie w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju ...

W ministerstwie rolnictwa i rozwoju wsi odbyło się 27 kwietnia  piąte spotkanie w sprawie Strategii rozwoju sektora wołowiny „Wołowina 2022”. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele Rady Sektora Wołowiny, Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, Instytutu...

Co powinno znaleźć się na etykiecie z mięsem i wędliną ?

  Co powinno znaleźć się na etykiecie? Każdy wyrób spożywczy znajdujący się w obrocie musi być dokładnie opisany. Umożliwienie konsumentom poprawnej identyfikacji produktu stanowi jedno z najistotniejszych wymagań przepisów prawa żywnościowego. Prawi...

Baranina i jagnięcina - co warto wiedzieć?

Baranina i jagnięcina – trzy góralskie prawdy   „Baranina jest twarda i brzydko pachnie” - to prawda, ale jest to tzw. trzecia prawda góralska, czyli g… prowdo. Ten przesąd pokutuje u nas jeszcze od czasów PRL-u, kiedy to z...
Opublikowany: 27.04.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, baranina, jagnięcina, Etykiety:

Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa oraz Kuchmistrzostwa

Podczas tegorocznych targów Polagra Food, w dniach 8-10 maja, odbędzie kolejna edycja Ogólnopolskiego Forum Rzeźnictwa - Wędliniarstwa - Kuchmistrzostwa. To będą 3 dni, których głównym bohaterem będzie mięso wieprzowe.   Forum ma na celu wsk...

Podsumowanie targów WorldFood

Piąta edycja  WorldFood Warsaw za nami! Wokół nas wiosna, czas nowej energii, rozwoju i wzrostu – co znalazło również odbicie w kondycji i skali naszych targów. Po raz kolejny miło nam jest stwierdzić, że rośniemy -  dzięki Państwu i raze...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.