Artykuły w kategorii: Artykuły
Jesienią warto zainwestować w klimatyzację…
- pozornie brzmi to jak paradoks – a jednak …W dzisiejszych czasach urządzenia klimatyzacyjne pracować mogą w dwóch obiegach: chłodzenia lub grzania – wykorzystując powietrzną pompę ciepła. ...
Damak Kebab to jeden z największych producentów kebaba wołowego i drobiowego w Polsce. Przedsiębiorstwo produkuje miesięcznie około 150 ton kebaba drobiowego i 70 ton wołowego. Produkt dostarcza do odbiorców w całej Polsce oraz eksportuje do Niemiec, F...
Opublikowany: 02.10.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Najnowsze trendy branży mięsnej,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
indyk,
wołowina,
Etykiety:
kebab,
Obecnie klient postrzega firmę nie tylko przez pryzmat jakości proponowanych przez nią wyrobów, ale również przez pryzmat estetyki oraz wykończenia miejsc sprzedaży. Wygląd lokalu staje się zatem tym, co ma niebagatelny wpływ na ocenę marki oraz na opinię klienta ...
QSC w Szczecinie to firma, zajmująca się m.in. wykonywaniem badań żywności, wody, środowiska produkcji, w tym wymazy z rąk personelu, wyposażenia, urządzeń, badania powietrza.
Akredytowane laboratorium QSC-LAB zapewnia profesjonalną i miłą obsługę, gwarantuje wysoką jak...
Marka Dominex to najlepszej jakości mięso wieprzowe w elementach, to także dbałość o wysokie standardy jakości oraz znajomość aktualnych potrzeb konsumentów. Podstawą produkcji elementów mięsnych jest rozbiór mięsa wieprzowego, który odbywa się...
Oprócz szeroko rozwiniętej produkcji wędlin wieprzowych wiele zakładów mięsnych produkuje wędliny wołowe. Wędzonki i kiełbasy wołowe mają wysoką wartość dietetyczną oraz charakterystyczne walory smakowe.
Do produkcji kiełbasy używa się mięsa drobnego. Kieł...
Wykwity solne na wędlinach dojrzewających - jak sobie z nimi radzić?
Wędliny dojrzewające to wyroby cechujące się dużą wartością energetyczną i odżywczą. Ich zaletą jest trwałość a także doskonałe walory smakowe. Uzyskanie odpowiedniego smaku wędlin  ...
Półgęsek tradycyjny to luksusowy produkt jadany w kuchni staropolskiej najczęściej na zimno. Wędlina z mięsa gęsiego jest nie tylko zdrowa. Zawiera dziesięć razy mniej tłuszczu niż wieprzowina oraz dużo korzystnych dla serca nienasyconych kwasów tłu...
Klienci znudzeni stałą ofertą sklepów mięsnych, hurtowni poszukują nowych, nieodkrytych smaków. Warto zatem pokusić się rozszerzenie asortymentu i zaoferować klientom nowe produkty.
Salami tradycyjne PAMAS to wędlina dojrzewająca. Salami produkowane jes...
Lada chłodnicza LCT Tucana jest urządzeniem mającym na celu nie tylko chłodzenie wyrobów mięsnych, wędliniarskich i nabiałowych, ale również, co bardzo istotne, właściwe ich eksponowanie. Od odpowiedniej prezentacji towarów zależy bowiem zwykle to, w ...