Artykuły w kategorii: Artykuły
Antrykot jest mięsem otrzymywanym z części grzbietowej tuszy wołowej. Soczysty i delikatny
w smaku, nadaje się do smażenia, pieczenia w całości, a także grillowania. Szefowie kuchni najczęściej przygotowują z niego steki, kotlety, zrazy, różnego rodzaju pieczenie ora...
„Specjalizujemy się w sprowadzaniu oraz sprzedaży oryginalnych artykułów spożywczych z Włoch” – mówi Tomasz Jasiński właściciel Hurtowni Produkty Biologiczne.
Remigiusz Zagraba: Gdzie można kupić oryginalne produkty włoski...
Smak dobrej szynki zależy w znacznym stopniu od receptury oraz od jakości składników, z których ją wykonano. Znacząca jest również metoda jej wytworzenia. Wędlina podczas wędzenia nabiera charakterystycznego, mocnego aromatu. Czynnikiem decydującym o jej...
„Ważne dla nas jest, aby hurtownia była elastyczna cenowo, pozwalając naszym sklepom na konkurowanie z kanałem nowoczesnym.”– mówi Dyrektor Handlowy Sieci Limonka Wojciech Grzeszczak.
Remigiusz Zagraba: Sieć Limonka to obecnie 30...
„Myślę, że firma rodzinna to potężna siła i wierzę w nasz rozwój. Chcę stworzyć przyszłość dla swoich dzieci, coś im po sobie zostawić. Może doczekam takiej satysfakcji jak moja mama, która codziennie może się cieszyć tym, że praca jej i ta...
„ASF to duży problem. Producenci nie mogą prowadzić wysyłek mięsa wieprzowego pozyskanego od świń pochodzących z obszaru objętego ograniczeniami oraz produktów mięsnych wytworzonych z tego mięsa do innych państw. Dotyczy to zarówno państw członkowskich UE...
Kiełbasy wpisane na listę produktów tradycyjnych są bardzo pożądanymi wędlinami wśród konsumentów ze względu na ich sposób wytwarzania. Produkowane są niezmiennie od 25 lat i zawierają jedynie naturalne składniki. Obecnie sklepy proponują sze...
Kapuśniak, grochowa czy żurek to zupy, które można spotkać w większości polskich restauracji. Odpowiednio przygotowane i doprawione cieszą się ogromnym zainteresowaniem rzeszy klientów. Każdy kto ceni sobie tradycyjny smak i aromat domowych zup, do ich przygoto...
Wędliny takie jak lubisz! Promuje Charles z MasterChef’a!
Półfinalista II edycji MasterChefa i autor Imprezownika kulinarnego – Charles Daigneault promuje markę HAŃDEREK. Podbeskidzka firma właśnie rozpoczęła współpracę z utalentowanym kulinarnie ...
O potrawach i cechach charakteryzujących mięso dostarczane do restauracji rozmawiamy
z managerem – Agnieszką Wojtaś oraz szefem kuchni – Dawidem Golcem.
Restauracja SZTOLNIA Mięso, Chleb, Wino znajduje się przy ul. Chorzowskiej 109...