Artykuły w kategorii: Artykuły
„ASF to duży problem. Producenci nie mogą prowadzić wysyłek mięsa wieprzowego pozyskanego od świń pochodzących z obszaru objętego ograniczeniami oraz produktów mięsnych wytworzonych z tego mięsa do innych państw. Dotyczy to zarówno państw członkowskich UE...
Kiełbasy wpisane na listę produktów tradycyjnych są bardzo pożądanymi wędlinami wśród konsumentów ze względu na ich sposób wytwarzania. Produkowane są niezmiennie od 25 lat i zawierają jedynie naturalne składniki. Obecnie sklepy proponują sze...
Kapuśniak, grochowa czy żurek to zupy, które można spotkać w większości polskich restauracji. Odpowiednio przygotowane i doprawione cieszą się ogromnym zainteresowaniem rzeszy klientów. Każdy kto ceni sobie tradycyjny smak i aromat domowych zup, do ich przygoto...
Wędliny takie jak lubisz! Promuje Charles z MasterChef’a!
Półfinalista II edycji MasterChefa i autor Imprezownika kulinarnego – Charles Daigneault promuje markę HAŃDEREK. Podbeskidzka firma właśnie rozpoczęła współpracę z utalentowanym kulinarnie ...
O potrawach i cechach charakteryzujących mięso dostarczane do restauracji rozmawiamy
z managerem – Agnieszką Wojtaś oraz szefem kuchni – Dawidem Golcem.
Restauracja SZTOLNIA Mięso, Chleb, Wino znajduje się przy ul. Chorzowskiej 109...
Instalacje chłodnicze w świetle nowych regulacji F-gazowych
Tel. kom. 604 299 354
Nowa Ustawa F-gazowa z maja 2015 r. dotycząca substancji kontrolowanych (czynniki chłodnicze) nakłada nowe obowiązki nie tylko na osoby związane wykonawczo z...
„Wszystkie nowości testujemy bezpośrednio wśród klientów. Sprawdzamy czy je akceptują i jakim uznaniem się cieszą. Klient musi być zadowolony z tego co kupuje.”
O mięsie i wędlinach w Sieci Sklepów Topaz i o tym, co je wyróżnia ...
Polska wołowina z własnego rozbioru
Ogromny wpływ na jakość potraw przygotowywanych z wołowiny ma pochodzenie bydła. Niejednokrotnie szefowie kuchni przygotowują potrawy na bazie: antrykotu, rostbefu, rozbratla, szpondra, mostku, czy polędwicy. Jeśli prowadzisz restaurację...
Podobnie jak wiele wyrobów z mięsa, pasztety są wyśmienitym przysmakiem nadającym się do kanapek. Rozmaite rodzaje pasztetów produkuje się z różnych gatunków mięsa – od wieprzowiny
i wołowiny po drób i dziczyznę. Wzbogacone aromatycz...
„Restauracja Country to miejsce położone na wsi, wśród zieleni, gdzie można odpocząć od zgiełku świata. Zlokalizowana jest 18 km od Lublina w kierunku Łęcznej, przy drodze krajowej nr 82 (Łuszczów-Kolonia 79)” – mówi właścicielka r...