Artykuły - Strona 51 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej ...
Opublikowany: 26.03.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Eksport i import produktów drobiowych w 2017 r. wzrósł

W 2017 r. z Polski wyeksportowano 1,4 mln ton produktów drobiowych (w ekwiwalencie tuszek), było to o 10% więcej niż przed rokiem. Przychody uzyskane z eksportu w 2017 r. były o 7% większe i wyniosły 2,2 mld EUR niż w 2016 r. Z kolei import produktów drobiowy...

Konstytucja Biznesu podpisana przez Prezydenta Andrzeja Dudę

MPiT informuje, że Konstytucja Biznesu - najbardziej kompleksowa reforma prawa gospodarczego od prawie 30 lat - została podpisana przez Prezydenta Andrzeja Dudę. Konstytucja Biznesu to pakiet 5 ustaw zmieniających polską rzeczywistość biznesową. Nowe przepisy mają na celu przed...

Kolejne przypadki wykrycia ASF

Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia 1665-1730 przypadku afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium Polski, na podstawie wyników badań otrzymanych z krajowego laboratorium referencyjnego ds. ASF w dniach 13-18 marca 20...

Udziec wołowy- producent mazowieckie

  Wołowina należy do mięs czerwonych, a jej walory smakowe znane są na całym świecie. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Różnorodność elementów wołowych pozyskanych z tuszy, daje możliwość przygotowania ciekawych potraw. Za mięsem wołowym przemawi...
Opublikowany: 22.03.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Spadki cen mięsa wołowego

W okresie 5- 11 marca, kompensowane ćwierćtusze wołowe zbywano przeciętnie po 13,72 zł/kg, o 1% taniej niż tydzień wcześniej oraz nieco (o 3 gr/kg) taniej niż na początku lutego br. Był to jednak poziom cen o 7% wyższy niż przed rokiem.    ...

Konferencja "Stół Wielkanocny"

Już po raz piąty zostanie zorganizwoana konferencja prasowa „Stół Wielkanocny dla dziennikarzy krajowych i zagranicznych”. Spotkanie organizowane jest w ramach akcji promującej polskie mięso i jego przetwory pn. "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradyc...

Polska wieprzowina cz.2. Rozmowa z dr inż. Tadeuszem Blicharsk...

Remigiusz Zagraba: Które rasy świń są najpopularniejsze w hodowlach na terenie Polski i co je charakteryzuje? dr inż. Tadeusz Blicharski: Najbardziej popularne są rasy białe: polska biała zwisłoucha i wielka biała polska. Jak wskazują badania konsumentów i labor...
Opublikowany: 21.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Ceny mięsa drobiowego notują niewielkie wzrosty

Obserwowany jest wzrost cen zbytu tuszek drobiowych, który rozoczął się pod koniec lutego br. W dniach 5–11.03.2018 r. tuszki kurcząt sprzedawano średnio po 5,76 zł/kg, o 1% drożej niż tydzień wcześniej, o 5% drożej niż przed miesiącem. Z kolei śre...

Brojlery drożały a indyki taniały

W okresie 5–11 marca 2018 r. za brojlery płacono przeciętnie 3,46 zł/kg, o 1% więcej niż w poprzednim tygodniu oraz o 3% więcej niż przed miesiącem.  Z kolei cena indyków średnio wynosiła 4,62 zł/kg i była o 1% niższa niż tydzień wcześniej. Żywiec ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.