Artykuły w kategorii: Artykuły
W pierwszym półroczu 2022 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych i żywca były o 37% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,5 mld EUR (20,7 mld zł), stanowiąc 21% wartości całego polskiego eksportu produktów rolno-spożywczych - ...
Mięso w 100 gramach dostarcza 18% energii oraz 25% wysokiej jakości białka spożywanego przez ludzi na całym świecie. Oprócz tego jest ważnym źródłem mikro- i makroelementów, w tym witamin z grupy B, które występują głównie w mięsie. Jednak mim...
fot. ZAKREM
Wózek podnośnikowy nożycowy - najlepszy moment na zakup
Zastosowanie wózków podnośnikowych nożycowych jest obecnie bardzo szerokie, ze względu na ich wszechstronność i funkcje. Z powodzeniem sprawdzą się jako widłowe i podnośnikow...
Dla Klientów, którzy dobrze znają i pamiętają ich domowy smak z dawnych lat. Dla Klientów, którzy spróbują ich po raz pierwszy. Dla klientów, którzy uwielbiają nowości. Zapraszamy do odwiedzania regularnie sklep&oa...
Według skorygowanej w lipcu br. krótkoterminowej prognozy Komisji Europejskiej produkcja drobiu w Unii Europejskiej w 2022 r., podobnie jak w roku poprzednim, wyniesie 13,3 mln ton. Poziom produkcji drobiu będzie determinowany przede wszystkim wysokimi kosztami pr...
Kebab - niesłabnąca popularność.
Jest jednym z ulubionych fast foodów w Polsce, a grono jego sympatyków z każdym rokiem staje się coraz szersze. Na czym polega fenomen kebabów?
Czynników, które wpłynęły na popularność tego dania, jest w...
fot. PPHU MARKS
TOP 4 MARK'S 2022
Już za chwilę rozpoczniemy drugie półrocze 2022 r. To dobry czas na podsumowanie i wybór najlepszych produktów TOP 4 w kategorii WĘDLINY WALICHNOWSKIE. Firma MARK'S szczyci się tym, co ma najle...
W Polsce (według wstępnych danych GUS) w okresie styczeń–maj 2022 r. do podmiotów skupujących dostarczono blisko 2,1 mln ton żywca rzeźnego, o 1,5% mniej niż przed rokiem. Żywca wieprzowego skupiono 721 tys. ton, o 11,5% mniej niż w analogicznym okresie 2021 r...
W powszechnej świadomości funkcjonuje wiele mitów związanych z produkcją zwierzęcą. Jednym z największych jest przekonanie, że w takiej hodowli powszechnie i często używa się antybiotyków i sterydów. Korzenie tego mitu sięgają jeszcze lat 80-tych, gdz...
fot.Italfrost
Italfrost prezentuje nowy koncept włoskich lad chłodniczych firmy CRIOCABIN. Eksponowane mięso to towar specjalnej troski. Jego doskonała kondycja zależy od panujących warunków w urzadzeniach chłodniczych. Uwagę należy zwrócić na wilgotność, temper...