Artykuły w kategorii: Artykuły
Szanowni Państwo,
Nadchodzące Święta Bożego Narodzenia niosą ze sobą wiele radości oraz refleksji dotyczących minionego okresu, a także planów na nadchodzący Nowy Rok.
W tych wyjątkowych dniach chcemy Państwu życzyć wszelkiej pomyślności, ab...
Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Hańderek” po raz kolejny został doceniony za jakość i smak swoich produktów.
To niebywały sukces firmy! Eksperci ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie” uhonorowal...
Od laboratorium badawczego, w dzisiejszych czasach, oczekuje się olbrzymiej wszechstronności i bogatego zakresu wykonywanych badań. Nie łatwo znaleźć takie, które oprócz powyższych aspektów, zaproponuje miłą i profesjonalną obsługę o...
Staropolskie wyroby… z tęsknoty za tradycją
Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założyci...
Na Śląsku nie tylko kopalnie węgla
Pochodzenie nazwy Śląsk, krainy zamieszkiwanej już od starożytności budzi wielkie dyskusje. Jedni uważają, że pochodzi ona od nazwy rzeki Ślęzy, drudzy twierdzą, że nazwa terenu ma ścisły związek ze słowem „ślęg” względnie &bd...
Parówki to ulubione danie mięsne dzieci, ale nie tylko, bo jedzą je także dorośli. Parówki w wersji light, zwłaszcza takie, które zawierają niewielką zawartość tłuszczu są najczęściej wybierane przez osoby dbające o zdrowy tryb życia a także będące na...
Z inicjatywy właścicieli prywatnych laboratoriów badawczych końcem 2013 roku powstał Klaster Laboratoriów Badawczych i Wzorcujących (KLBiW) działający przy Związku Pracodawców Pomorza Zachodniego.
Członkowie zrzeszeni w KLBiW systematycznie przygotowyw...
Gdy w 1998 roku, na rynku pojawiła się firma Konkret, prowadzona wówczas przez Zbigniewa Stempień z siedzibą w Górze Bałdrzychowskiej – Kolonia, nikt nie przypuszczał, iż w krótkim czasie, wywoła tak potężne zamieszanie nie tyl...
Pierwsze bułki z rozdrobnionym mięsem baranim, wołowym lub drobiowym, sałatkami i sosem, potocznie zwane kebabami, miały swoją premierę w Polsce kilkanaście lat temu. Szybko zyskały wierną grupę smakoszy i w piorunującym tempie wyparły nudne hamburgery i hot-dogi. Pierwsz...
Prowadzenie nowoczesnego, prężnie działającego sklepu w dzisiejszych czasach to nie lada wyzwanie. Aby zachęcić klientów do tego, by zakupy robili właśnie “u nas“ nie wystarczy już tylko świetnie przygotowana kampania promocyjno-marketingowa, obniżki cen wybr...