Artykuły - Strona 58 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Zalety dziczyzny - rozmowa z Alexandrem Militskih - właściciel...

    Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie   Remigiusz Zagraba: Dziczyzna to mięso o licznych zaletach i walorach m.in. smakowych i dietetycznych. Mimo to wydaje się, że jest ona w pewnej mierze niedoceniana, ...
Opublikowany: 15.12.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Rekompensaty z tytułu zaprzestania produkcji świń

W dniu 15.12.2017 r. wchodzi w życie rozporządzenie w sprawie realizacji przez ARiMR zadań związanych z ustanowieniem środka nadzwyczajnego polegającego na udzieleniu pomocy posiadaczom świń utrzymującym nie więcej niż 50 świń. Pomoc przeznaczona jest dla posiadaczy świń, kt&...

Przypomnienie- spis zwierząt gospodarskich

Hodowcy bydła, owiec, kóz i świń mają obowiązek dokonania spisu zwierząt przebywających w siedzibie stada, najpóźniej do 31.12.2017 r. Liczbę i numery identyfikacyjne zwierząt należy przekazać do ARiMR w ciągu 7 dni od dokonania spisu oraz zamieścić w księgach rej...

Polska Agencja Inwestycji i Handlu otwiera 50 biur zagraniczny...

PAIH planuje otwarcie 50 nowych biur zagranicznych w połowie 2018. Do końca roku 2018 powinno powstać 70 placówek Mali i średni przedsiębiorcy zainteresowani ekspansją mają dzięki temu otrzymać wsparcie doradcze czy lokalizacyjne. Działanie to ma na celu umożliwić i ws...

Kiełbasa wiejska - podkarpackie

W zgodzie z naturą i tradycją Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej? Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych rece...

Energooszczędna komora wędzarnicza dla zakładów mięsnych

Wędzenie to jeden z ważniejszych etapów przy produkcji wędlin i wyrobów mięsnych. Jakość wędlin zależy w dużej mierze od właściwych warunków klimatycznych panujących w komorze wędzarniczej i zapewnienia odpowiedniego procesu wędzenia. Obróbka w...

Hurtownia Rojmax, Mateusz Dopieralski- bazujemy na solidnych z...

Remigiusz Zagraba: Prowadzicie Państwo działalność w zakresie dystybucji mięsa i wędlin od prawie 20 lat. Proszę powiedzieć, do kogo kierujecie ofertę? Mateusz Dopieralski: Oferta hurtowni skierowana jest przede wszystkim do lokalnych pensjonatów, restauracji, kt&oa...
Opublikowany: 06.12.2017 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, hurtownie, Etykiety:

Kaczka- symbol tradycyjnej kuchni polskiej

Mięso z kaczki – domena restauracji! Polskie kaczki hodowlane były jeszcze do niedawna ptakami wędrownymi. W większości bowiem odlatywały na eksport. Ta sytuacja powoli się zmienia i coraz więcej kaczek pozostaje w kraju. Jest to w dużym stopniu zasługa restauracji (...
Opublikowany: 05.12.2017 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, Etykiety:

Nowa pomoc dla producentów świń z terenów objętych ASF

W dniu 22.11.2017 r. weszło w życie rozporządzenie Rady Ministrów zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i sposobów realizacji niektórych zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Wprowadza ono możliwość udzielania ...

Ćwierci wołowe - producent Pawpol

Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy mięsa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wędlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj świadomych siły, jaką daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.