Artykuły w kategorii: Artykuły
Praca bezpośrednia z ludźmi oznacza również wiedzę, jak radzić sobie z trudnymi klientami. Nawet jeśli to nie Ty jesteś zaangażowany w sprawę, są to kluczowe momenty dla Twojej firmy: radzenie sobie z nimi może być okazją do zaprezentowania wysokiej jakości obsługi klien...
Według styczniowej prognozy Departamentu Rolnictwa USA (USDA) światowa produkcja wieprzowiny w 2022 r. prawdopodobnie wyniesie 109,9 mln ton i będzie o 0,9% większa niż w 2021 r. - podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR. Niewielki spadek produkcji wieprzowiny w USA (...
Magazynowanie i transport to bardzo ważne obszary w zakładzie mięsnym. Mięso i przetwory to bardzo wymagające produkty pod względem higieny, temperatury i bezpieczeństwa. Dla wielu firm inwestowanie w wysokiej jakości produkty, które mają dużo większą trwałoś...
W okresie styczeń–listopad 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych przekroczyły 6 mld EUR (27,5 mld zł) i były o 9% większe niż przed rokiem - podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR. Największy udział w wartości e...
W grudniu 2021 r. przedstawiciele organizacji zrzeszonych w European Livestock Voice zaprosili p. Timmermansa do odwiedzenia gospodarstwa zajmującego się produkcją mleka i wołowiny, które znajduje się w belgijskim regionie - Walonii. Wizyta ta zorganizowa...
Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...
Opublikowany: 03.01.2022
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, w okresie styczeń–październik 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły 5,4 mld EUR (24,5 mld zł) i były o 6% większe niż przed rokiem. Najwięks...
Kolejna edycja największych targów żywności i napojów w Polsce odbędzie się w dniach 5 – 7 kwietnia 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie. Organizatorzy targów podkreślają, że niezwykle cieszą się na możliwość bezpośrednich spotkań, a wśród Wystawc&oa...
W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...
Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...