Artykuły w kategorii: Artykuły
Sprzedaż produktów do państw Unii Europejskiej (łącznie z Wielką Brytanią) wzrosła w tym roku o 4,4% do wartości 20 085 mln EUR. W strukturze eksportu rolno-spożywczego udział państw UE w porównaniu do trzech kwart...
Przy budowaniu właściwej ekspozycji w ladzie mięsnej należy pamiętać o tym, że dla klienta bardzo ważne jest pierwsze wrażenie wzrokowe. Dlatego ekspozycja musi być przede wszystkim obfita, estetyczna oraz zachęcająca do zakupu. Jednocześnie powyższa zasada sprawia, że obfitość...
Przewodniczący Copa i Cogeca zwracają uwagę na znaczenie działań UE i silnej wspólnej polityki rolnej dla stabilizacji rynków i wsparcia rolników w tych niepewnych czasach.
Z okazji dzisiejszego posiedzenia unijnych ministrów rolnictwa, przewo...
Masz ochotę na coś pysznego, ale nie masz pomysłu na posiłek?
Mamy dla Ciebie rozwiązanie!
Szynka bez dymu, która jest produkowana przez Podhalańskie Centrum Dystrybucji ,,Salami" Sp. z o. o. jest w stanie zaspokoić Twój głód. Jest to ...
Wraz z rosnącą świadomością na temat zdrowego żywienia, konsumenci przykładają większą wagę do jakości kupowanej żywności. Coraz więcej osób woli zrezygnować z codziennego jedzenia wątpliwej jakości mięsa, na rzecz takiego o lepszej jakości jedzonego rzadziej.
...
Klientami sklepów mięsnych są zarówno osoby starsze, w średnim wieku, młodzież oraz dzieci. Osoby w podeszłym wieku oraz w wieku średnim, chętniej podczas zakupów wysłuchują porady sprzedawcy, co do asortymentu produktów jakim dysponuje sklep. Młodzi...
Dość surrealistycznych nazw mięsa i produktów mleczarskich! Europejskie organizacje reprezentujące sektor hodowli otwierają kampanię przeciwko nadużywaniu nazw mięsa
Zdj. pixabay.com
Debata na temat stosowaniu nazw mięsa i produktów mleczarskich do określani...
Remigiusz Zagraba: Firma Atlantis -Pak to niewątpliwie lider innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie opakowań. Pierwszą osłonkę wyprodukowaliście w 1993 r., a Państwa produkty obecne są już w 90 krajach na całym świecie, zatrudniacie ponad 2500 pracowników, byliście wyst...
W ostatnich tygodniach branża mięsna, a szczególnie hodowcy trzody chlewnej, są atakowani w mediach elektronicznych i społecznościowych. Najczęstsze argumenty mają związek z dobrostanem zwierząt. Niestety bardzo często autorzy tych publikacji z niewiedzy albo ze złej wol...
Kurczak czy indyk: który rodzaj mięsa wybrać?
W dzisiejszych czasach coraz większą uwagę przykładamy do tego, co jemy. Białe mięso niezaprzeczalnie stanowi podstawę większości diet. Różnorodność drobiu sprawia, że wiele osób zastanawia się nad...