Dwa nurty, które zajmują czołowe miejsce podczas produkcji mięsa oraz wyrobów mięsnych to naturalność i lokalność. Dlatego też większość producentów z tego segmentu stara się w jak najlepszy sposób wpisać w obowiązujący trend po to, aby spełniać oczekiwania klientów, produkując wyroby wysokiej jakości, popularne i uznane w danym regionie, jednocześnie dbając o naturalność i zachowanie tradycyjnych metod ich wytwarzania.
Doskonałymi przykładami tradycyjnych wyrobów są: Golonka Walichnowska i Szynka Walichnowska produkowana przez Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe MARK'S Sp. z o.o. Warto także wspomnieć, że przymiotnik „walichnowski” stał się wyróżnikiem dla całej serii wyrobów tej firmy i jest doskonale rozpoznawalny przez klientów w centralnej i południowo-zachodniej Polsce.
Golonka Walichnowska jest tradycyjną peklowaną golonką, która jest potrawą charakterystyczną dla kuchni polskiej. Zawiera dużą ilość białka i tłuszczu - budulca mięśni, dlatego tak chętnie jest spożywana przez mężczyzn. Golonka jest nie tylko sycąca i ma niesamowity smak, ale zawiera również cenne składniki odżywcze. Jest produktem bez kości, ze skórką, peklowanym. Opakowanie foliowe umożliwia szybkie podgrzanie w wodzie lub w kuchence mikrofalowej. W warunkach domowych przygotowanie golonki jest czasochłonne, natomiast Golonka Walichnowska to produkt gotowy, który można przygotować w kilka minut. Ponadto dzięki specjalnej obróbce termicznej oraz odpowiednio dobranemu opakowaniu, termin przydatności do spożycia wynosi 45 dni. Sposób przyrządzenia oraz opakowanie golonki powoduje, że jest ona idealnym produktem dla ludzi aktywnie pracujących zawodowo, którzy mimo braku czasu na przyrządzanie posiłków, będą mogli uraczyć podniebienia domowników i gości wykwintnym tradycyjnym polskim daniem. Golonka Walichnowska zdobyła Złoty Medal Polagra 1999 oraz dyplom za II miejsce podczas Konkursów Wędliniarskich 2011. Uzyskała także w roku 2022 certyfikat jakości DOCEŃ POLSKIE ( TOP PRODUKT). Golonka tej firmy dostarczana jest do sieci handlowych posiadających sklepy w całej Polsce.
Szynka Walichnowska jest wędzona w tradycyjnej wędzarni, parzona, ręcznie sznurowana przędzą wędliniarską, a nuta jałowca nadaje charakterystycznego smaku, który wręcz zachwyca. Istotne jest, że szynka produkowana jest metodą tradycyjną, dlatego posiada oryginalne walory smakowe, pochodzące od naturalnych przypraw. Produkt zapakowany jest vaccum, a jego termin przydatności wynosi 28 dni. Szynka Walichnowska jest laureatką wielu nagród, zdobyła m.in. Złoty Medal Polagra 2001 oraz certyfikat jakości DOCEŃ POLSKIE ( TOP PRODUKT) 2022.
Szynka i Golonka Walichnowska są produktami znanymi w całej Polsce, jednak ze względu na położenie zakładu, rozpoznawalność marki oraz własną sieć sklepów największy wolumen sprzedaży realizowany jest w centralnej i południowo-zachodniej Polsce.
Zarówno Szynka Walichnowska jak i Golonka Walichnowska są laureatami prestiżowej nagrody „Teraz Polska”, co świadczy o najwyższej jakości tych produktów mięsnych.
Wyroby mięsne oraz wędliniarskie skierowane są do: sklepów spożywczych, sieci handlowych, hurtowni, gastronomii oraz klientów indywidualnych.
Skontaktuj się z nami pod numerem telefonu: +48 62 78 32 801- 804.