Artykuły w kategorii: Artykuły
Festiwal Kunsztu Masarskiego
Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie
Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze!
Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...
Opublikowany: 08.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
wędliny,
O bogatej ofercie dań z dziczyzny i nie tylko, a także daniach bezglutenowych w wywiadzie dla portalu FirmyMiesne.pl opowiada Jan Baran, szef kuchni, a zarazem właściciel Restauracji pod Baranem.
Remigiusz Zagraba: Restauracja pod Baranem mieści się tuż obok zamku...
Opublikowany: 05.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Wiadomości handel i gastronomia,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
wędliny,
dziczyzna,
baranina,
gastronomia,
drób,
jagnięcina,
kaczka,
małopolskie,
gęś,
„Zakupy na stoisku mięsnym są dla klienta doznaniem wizualnym, dlatego dużą dbałość przywiązujemy do właściwej aranżacji lady i takiej ekspozycji towaru, która pozwoli klientowi na szybkie odnalezienie szukanego produktu, wyeksponuje produkty premium oraz ...
Cielęcina należy do grupy mięs czerwonych. Pozyskiwana jest ze zwierząt od 2 tygodni do 8 miesięcy. Najsmaczniejsza jednak jest ta pochodząca od zwierząt w wieku pomiędzy 4 a 8 tygodniem, karmionych przede wszystkim mlekiem. Dużo mówi się o jej walorach odżywczych i s...
„Przyszłość należy do produktów kojarzonych ze zdrowym odżywianiem, a więc chudych, bez konserwantów, a to promuje wyroby drobiowe oraz wieprzowe najwyższej jakości.”
Wywiadu dla portalu www.FirmyMiesne.pl udzielił Prezes ...
„Jako główny element burgera, mięso musi być przede wszystkim najwyższej jakości oraz świeżości. W M22 nie mrozimy mięsa, bazujemy na codziennych dostawach
z lokalnego rozbioru. Dzięki temu jesteśmy w stanie uzyskać 6 stopni wysmażenia mięsa oraz doskonały...
„Staramy się wybierać produkty tak, aby smakiem przypominały wędliny jak za dawnych lat, smaczne i bez konserwantów. W dzisiejszych czasach jest to bardzo ważne, ponieważ następuje globalizacja rynku mięsnego i takim hurtowniom jak nasza, które działają
...
Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wyrob...
Firma ITALFROST oferuje lady chłodnicze produkcji włoskiej firmy CRIOCABIN o najnowszym design, doskonałej prezentacji w nich produktów żywnościowych oraz ergonomii obsługi. Charakteryzuje je możliwość przystosowania do życzeń i warunków klienta w zakresie kons...
„Polscy producenci wędlin należą do najlepszych w Europie. Staramy się wyselekcjonować z bardzo szerokiej rynkowej oferty to, co najlepsze, tak pod względem jakości, jak
i walorów smakowych. Przywiązujemy szczególną uwagę do jakości, bo to właśnie ona je...