Artykuły - Strona 67 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Najniższa cena zbytu świń rzeźnych na rynku UE w Holandii

W trzecim tygodniu października najniższą cenę zbytu świń rzeźnych na rynku Wspólnoty odnotowano w Holandii. Płacono tam 122,44 euro/100 kg.   Źródło: www.arr.gov.pl...

Twoja alternatywa – płynne wędzenie z Automatech

Radykalne obniżenie benzo(a)pirenu w wyrobach mięsnych wprowadzone przez UE nie musi być uciążliwym problememmczy myśleniem o zakończeniu działalności. Wyjściem i znakomitym pomysłem są atomizery Automatech. To urządzenia automatyczne, których układem steruje własny ...

Justyna Sochacka - sklepy sieci SŁONECZKO - SPAR

„Robiąc ranking sprzedaży na 1 miejscu jest drób” Na nasze pytania o mięsa i wędliny na ladzie sklepu Słoneczko odpowiada kierownik regionalny sklepów sieci Słoneczko - Justyna Sochacka.   Remigiusz Zagraba: Proszę w kilku ...
Opublikowany: 29.10.2015 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, sklepy detaliczne, Etykiety: sieci handlowe,

Kiełbaski wieprzowe z szynki lub serdelki z kurczaka – posiłek...

Zdj. FirmyMiesne.pl - fotolia Nie od dziś wiadomo, że dzieci wprost uwielbiają kiełbaski oraz serdelki. Jednak czy jest to smaczny  i zdrowy wybór dla maluchów? Większość produktów posiada nienajlepszy skład, a przecież każdy rodzic dba o to, aby...

Unikalny smak lokalnych kaszanek Matthias

Tradycyjne z krwią wieprzową lub białe bez jej zawartości. Parzone oraz pieczone. Wszystkie z dodatkiem przypraw naturalnych. Każda na bazie regionalnej janowskiej kaszy gryczanej. Co więcej; wyprodukowane bez folii kolagenowych czy sztucznych osłonek a w jelicie naturalnym...
Opublikowany: 13.10.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Wojciech Kurpisz - CHATA POLSKA - o handlu mięsem i wędlinami...

„Blisko. Lokalnie. Naturalnie”. to strategia Chaty Polskiej – sieci sklepów ogólnospożywczych oferujących m.in. szeroki wybór smacznych wędlin, a także najlepszej jakości mięs od krajowych dostawców.   O handlu mięsem i...
Opublikowany: 12.10.2015 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, Etykiety: sieci handlowe,

Spadek cen zakupu świń na terenie Niemiec

W dniach 21-27 września średnia cena zakupu świń rzeźnych (masa poubojowa schłodzona klasa E) na trenie Niemiec wynosiła 149,43 EUR/100 kg. Tym samym tamtejszy rynek odnotował spadek ich wartości o -1,7% w stosunku do tygodnia poprzedniego. Natomiast w tych dniach średnia cena ...

Spadek cen skupu świń rzeźnych na terenie UE

Średnia cena zakupu świń rzeźnych  (masa poubojowa schłodzona klasa E) na terenie Unii Europejskiej w dniach 21-27 września wynosiła 147,19 EUR/100kg. Tym samym odnotowano spadek ich wartości o -1,0% w stosunku do tygodnia poprzedniego. Natomiast średnia cena zakupu bydła ...

Kompleksowe wyposażenie sklepu mięsnego

Na tegorocznych Targach Polagra w Poznaniu firma ES SYSTEM K zaprezentowała kompleksowe rozwiązania dla sklepu mięsnego. W obrębie niewielkiego targowego stoiska producentowi urządzeń chłodniczych udało się zgromadzić wszelkie akcesoria niezbędne do wyposażenia takiego obiek...

Wzrost cen półtusz wieprzowych i ćwierci wołowych

W dniach 21-27 września na krajowych giełdach towarowych średnia cena netto za półtusze wieprzowe wynosiła 6,68 zł/kg. Zanotowano 0,5% zmianę tygodniową. Średnia cena za ćwierćtusze wołowe kompensowane wynosiła z kolei 11,40 zł/kg. Tym samym odnotowano wzrost średniej ce...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.