Artykuły w kategorii: Artykuły
Polacy uwielbiają grillować. Nad jeziorem, nad morzem, na leśnej polanie, na działce… Gdy tylko pogoda dopisze, zewsząd docierają smakowite zapachy. Wystarczy, że dotrze do nas taka woń i już sami zaczynamy rozstawiać grilla – to działa wręcz jak efekt domina! G...
Nowa moda powraca do korzeni.
Współcześni konsumenci zaczynają doceniać dzisiaj to, co zdrowe, prawdziwe i najprostsze. Szczególnie widoczne trendy w tym zakresie obserwujemy obecnie w branży spożywczej a szczególnie w przetwórstwie mię...
Jemy coraz więcej mięsa !
Produkcja i spożycie mięsa na świecie i w Polsce wzrasta. Na przełomie 2000 r. - 2016 r. produkcja mięsa na świecie zwiększyła się o ok. 43% w tym. wieprzowina ok. 35%, wołowina ok. 21%, drób aż o ok. 80%. W Polsce produkcja mięsa w analog...
„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Charakterystyka i zalety mięsa: limousine, holsztyńsko – fryzyjska.
W Polsce występuje kilka mięsnych ras bydła, jednak wśród najpopularniejszych i najbardziej cenionych, warto wymienić limousine oraz odmianę holsztyńsko-fryzyjską. Ta pierwsza należy ...
Jedz drób, będziesz piękny.
Wszelkie trendy obowiązujące we współczesnym świecie znajdują odzwierciedlenie w branży spożywczej. W ostatnich latach, wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, podniesieniem się poziomu świadomości odnoście kupowanych produkt&oa...
zdj. Pixaby
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Indycze mięso potrafi naprawdę zadziwić swym bogactwem walorów...
Nie ma sukcesu bez boczku!
No właśnie! Wiedzą o tym wszyscy, a zwłaszcza prawdziwi smakosze. Boczek wieprzowy to produkt, bez którego niemożliwe jest stworzenie atrakcyjnej oferty w sklepie mięsnym czy też hurtow...
Nie ma to, jak mięso z lokalnej masarni!
Najlepszy rosół to taki, w którym nie brakuje dobrej wołowiny. Zresztą każdy wywar na niej oparty jest aromatyczny i smaczny. Wołowina to mięso w Polsce coraz bardziej doceniane ze względu na wysoką przyswa...
Firma BLUTEX Sp. z o.o. to niewielka ubojnia zatrudniająca ok. 40 osób, istniejąca na runku od 2001 roku. Zasięg działalności firmy obejmuje takie województwa jak: wielkopolskie, lubuskie, dolnośląskie i kujawsko – pomorskie.
Zakład specjalizuje s...