Artykuły w kategorii: Artykuły
"Od naszych dostawców wymagamy rzetelności, profesjonalizmu"- mówi Michał Bartłomiejczyk, specjalista ds. handlu i logistyki Alimentury Polska w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Remigiusz Zagraba: Firma Alimentura specjalizuje się w dosta...
Na etykiecie każdego środka spożywczego, w tym również mięsa i wędlin powinny być umieszczone takie informacje jak: nazwa produktu i wykaz składników, które zostały wykorzystane do jego produkcji, okres przydatności do spożycia oraz masa netto.
I...
W dniach 19–25 czerwca 2017 r. na rynku Polskim nastąpił wzrost cen zakupu żywca wieprzowego i kurcząt brojlerów.
Ceny indyków pozostały na poziomie z poprzedniego tygodnia, ceny żywca wołowego uległy spadkowi.
W zakładach m...
Czterdzieste dziewiąte ognisko ASF stwierdzono na podstawie wyników badań otrzymanych 1 lipca br. z krajowego laboratorium referencyjnego ds. ASF, tj. Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach, w gospodarstwie, w kt&oa...
Komisja Europejska ogłosiła zaproszenie do udziału w misji gospodarczej wysokiego szczebla w Arabii Saudyjskiej i Iranie, która odbędzie się w dniach 7-12 listopada 2017 r.
Delegacji przewodniczyć będzie komisarz ds. rolnictwa i rozwoju wsi Phil Hogan, który poł...
Sezon grillowy osiągnął swój szczyt – młodzi, starsi, znajomi, przyjaciele, rodziny z dziećmi spędzają czas m.in. na odpoczynku przy akompaniamencie wyborowych produktów grillowych. Spędzając ciepłe dni w plenerze, niejedna osoba marzy, by zjeść dobry, ci...
„Świat według mięsa”…
Dania – 110 miejsce pod względem liczby ludności, 134 miejsce pod względem powierzchni oraz PIERWSZE MIEJSCE pod względem eksportu mięsa na świecie!
Danię w zasadzie należy uważać za państwo wyspiarskie....
Grillowanie, gdy pogoda dopisuje „rządzi” w naszych ogrodach, na tarasach i w miejscach do tego przystosowanych. Nigdy nie mamy go dość! Nic dziwnego bowiem jest to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów przygotowania posiłku na świeżym powietrzu. M...
Mięso z królika, zaliczane do mięs białych, jest mięsem o wysokiej wartości odżywczej. Bogate w białko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tłuszcz. Ten rodzaj mięsa jest niemal de...
W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć?
Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...