Artykuły w kategorii: Artykuły
Marka HAŃDEREK prezentuje znane, ale w zupełnie w innej odsłonie nowe smaki, czyli wyjątkową gamę wędlin w pieprzu: schab i szynkę. Takie smaczne produkty będą atrakcyjnie wyglądać w ladzie chłodniczej Państwa sklepu i będą doskonałą okazją do zakupów. Zap...
Biuro Analiz i Strategii KOWR podaje, że w okresie ośmiu miesięcy 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca) były o 5% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,2 m...
Technologia stojąca za globalną rewolucją systemów informatycznych umożliwi zwiększenie zaufania i przejrzystości łańcucha produkcji artykułów spożywczych. Już w październiku tego roku w sklepach Carrefour pojawią się polskie ziemniaki marki własnej objęte technol...
W 2020 r. hodowla bydła wołowego wyniosła 1 092 tys. ton i była o 0,3% mniejsza niż rok wcześniej. W stosunku do analogicznych okresów poprzedniego roku, w I półroczu 2020 r. była ona większa o 0,9% (537 tys. ton), a w II półroczu mniejsza o 1,4% (555 ty...
Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR w pierwszych siedmiu miesięcach 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca były o 4% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 3,6 mld EUR (16,5 mld zł). Produkty drobiowe, które mi...
W 2019 r. w porównaniu do 2018 r. spożycie artykułów mięsnych spadło o 3,1 kg do 77,1 kg na mieszkańca. Zadecydował o tym spadek konsumpcji mięsa wieprzowego, przy wzroście konsumpcji mięsa drobiowego i wołowego. Ocenia się, że w 2019 r. w wyniku spadku produkcji i...
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowego Instytutu Badawczego na podstaie przeprowadzonych analiz ocenia, że w 2021 r. eksport żywca, mięsa, podrobów, tłuszczów i przetworów wieprzowych, prawdopodobnie będzie większy niż w 2020 r. ...
Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...
Opublikowany: 30.08.2021
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Z przedstawionych przez Biuro Analiz i Strategii KOWR danych wynika, że w pierwszym półroczu 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca były o 3% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 3,2 mld EUR ...
Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowego Instytutu Badawczego na podstawie danych GUS w 2020 r. podaje, że krajowa hodowla trzody chlewnej (zbilansowana handlem zagranicznym) wynios...