Artykuły w kategorii: Artykuły
Tylko najbardziej wartościowe produkty z tzw. polskim akcentem, tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury mogą ubiegać się o uhonorowanie godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży sp...
„Bardzo dobrze sprzedaje się nam mięso drobiowe. Na drugim miejscu jest wieprzowina, wołowina i cielęcina.”
Wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzieliła Prezes Zarządu PSS „Społem” Dębica
– Lucyna Buch.
Remigiusz Zagraba: Gdzi...
Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, sz...
„Każda kuchnia, z którą się zetknąłem, nauczyła mnie czegoś innego” – mówi znany
i ceniony restaurator – Wojciech Modest Amaro, właściciel Atelier Amaro.
Remigiusz Zagraba: Eksperymentuje Pan ze smakami, kreuje swoje wła...
„Ważne jest to, aby wyroby były dobre. Wprowadzając coś nowego do naszej oferty zawsze próbujemy, czy ten produkt jest smaczny.”
Rozmawiamy z Kierownikiem Działu Handlowego – Barbarą Piątek.
Remigiusz Zagraba: Iloma sklepami obe...
Wszystkie nowoczesne sklepy mięsne, sieci sklepów oraz stoiska garmażeryjne powinny zaopatrzyć się w wielofunkcyjny piec konwekcyjno-parowy. Jest to urządzenie, dzięki któremu właściciel może wprowadzić do sprzedaży gotowe dania, poszerzając tym samym gam...
„Mięso powinno być świeże, najwyższej jakości i w dobrej cenie. Osobiście uważam, że cena może być wyższa, ale towar musi być bardzo dobrej jakości.”
Restauracja Polka, zlokalizowana w Łodzi nieopodal Pałacu Poznańskiego, w odrestaurowanej Manufakturze...
„Podejmując decyzję o rozpoczęciu współpracy z daną firmą musimy być przekonani, że jest to wiarygodny partner handlowy, czyli taki, który stosuje bezpieczne procedury produkcji, a jakość jego produktów została sprawdzona i posiadają wszystkie wyma...
Wędliny podrobowe to niezwykle zróżnicowana grupa w kategorii wędlin. Nieustannie poszerza się o nowe przepisy i połączenia. Wyroby podrobowe cechują się wyrazistym smakiem i aromatem, dlatego też wyraźnie ożywiają przystawki, takie jak na przykład półmisek zim...
„Główne kryteria, którymi kierujemy się podczas doboru dostawców to niewątpliwie jakość. Nie szukamy okazji na rynku, gdzie można kupić cośw wyjątkowo taniej cenie, kosztem jakości.”
Rozmawiamy z Prezesem Zarządu „SPOŁEM&rd...