Artykuły w kategorii: Artykuły
Produkcja wędlin jest tak daleko rozwinięta, że istnieją setki regionalnych specjałów, które często dostępne są w ściśle określonych regionach. Każdy masarz posiada oryginalne przepisy, które przechodzą z pokolenia na pokolenie. Etap produkcji wyrob&o...
Kebab wołowy to jedna z propozycji produktowych firmy Damak Kebab. Produkt dedykowany dla restauracji, barów, firm cateringowych, które chcą zyskać na stałe klientów.
Dlaczego warto zakupić kebab wołowy Damak Kebab:
- bo jest to oryginalny kebeb ture...
Firma INDYK MAZURU z Ostródy posiada w swojej ofercie mielonkę indyczą ekstra. Produkt jest szczególnie dedykowany dla rynku Horeca i ma zastosowanie przy produkcji kotletów mielonych, klopsów, pulpetów, gołąbków oraz wielu ...
I Ty znajdziesz „coś” dla swojej instalacji chłodniczej
Sprężarki hermetyczne i półhermetyczne, agregaty skraplające w obudowie i tradycyjne, skraplacze i chłodnice powietrza (także glikonowe)- są głównym celem naszej akcji handlowej.
W...
Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych.
Najczęściej zamawi...
Osłonki do kiełbas to produkt na co dzień używany w przetwórstwie mięsnym do produkcji kiełbas, parówek, pasztetów, kabanosów i innych wyrobów mięsnych. Wybór opakowania wędliny zależy od producenta. Do produkcji kabanosów używan...
Wędliny marki Biesiada Polska firmy HAŃDEREK to nawiązanie do szlacheckiej, prawdziwej polskiej gościnności. Produkty naturalne są ręcznie przygotowywane i przewiązane sznurkiem. Precyzja wykonania i dbałość o najmniejszy szczegół w procesie produkcji daje wyr...
Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań w branży gastronomicznej a jego popularność wynika z chęci kosztowania smaków kuchni tureckiej. Potrawa zamawiana w restauracji, barze jest przyprawiona i gotowa do spożycia. W sprzedaży detalicznej dostępne są zestaw...
Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „suro...
Gotowanie i parzenie mięsa to codzienność w procesie produkcji wędlin oraz wyrobów wędliniarskich. Przygotowanie dużej porcji mięsa w formie gotowanej, parzonej to zadanie urządzenia jakim jest kocioł warzelny, który jest również przystosowany &nbs...