W dzisiejszych czasach branża gastronomiczna staje się coraz bardziej wymagająca. Oczekuje od swoich kontrahentów już nie tylko produktów wysokiej jakości, ale przede wszystkim przygotowanych bezpośrednio do wykorzystania. Śląskie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD” świetnie orientuje się w „prawidłach” rządzących światem gastronomii, dlatego też proponuje swoim odbiorcą tak kompleksowo przygotowane mięso, aby nie musiał zatrudniać dodatkowych osób do jego dodatkowej „obróbki”.
Ponad to, wysoka jakość oferowanego przez firmę asortymentu, wynikająca z przejrzystej i uczciwej polityki firmy, ukierunkowanej na wysoki poziom obsługi klienta, zawładnęła nie tylko całą branżą gastronomiczną. Również ogólnopolskie zakłady przetwórstwa mięsnego bardzo chętnie podejmują stałą współpracę. Produkty przedsiębiorstwa podawane są także w szkołach, a nawet przedszkolach i żłobkach. Odbiorcy wiedzą, że będą one zawsze świeże, smaczne i co najważniejsze – bezpieczne dla zdrowia.
Zakład rozbioru mięsa proponuje swoim odbiorcom bogaty wybór różnogatunkowych elementów mięsnych – wołowych, wieprzowych, a także drobiu, który w ostatnich czasach zyskuje coraz bardziej na popularności. Powodów znacznie większego zainteresowania, wśród konsumentów, mięsem drobiowym można doszukiwać się w modzie na zdrowe odżywianie. Mięso z kurcząt uznawane jest za dietetyczne, „chude” oraz niskokaloryczne, jednym słowem zdrowsze.
Kurczak hodowlany - jedynie ręcznie rozbierany
Pomimo szerokiego spektrum odbiorców. P.H. „ARAD” swoją ofertę przygotował typowo pod restauratorów oraz klientów gastronomii. Wysokogatunkowe elementy mięsne pozyskiwane są ręcznie z kurcząt hodowlanych. Rozbierane są kurczaki w różnych klasach, od wagowej tuszki 1,5 kg do 2,5 kg. Każdy z elementów ma swoje przeznaczenie, co jest niezmiernie ważne w przypadku branży gastronomicznej. Charakterystyczne właśnie dla niej jest zainteresowanie korpusem, który przedsiębiorstwo oferuje w dwóch opcjach: ze skórą lub bez skóry, w całości, bądź przedzielony na pół, a także pierwszorzędnym filetem – bez tłuszczu i wszelakich zabarwień, rozebranym pojedynczo lub podwójnie, z polędwiczką lub bez niej. Podobnie rzecz ma się z udkiem oraz ćwiartkom bez kupra i kości grzbietowej. Również drobiowe mięso kebabowe, wykorzystywane przez restauratorów przyrządzane jest z udźca bez kości ze skórą.
Natomiast dla zakładów mięsnych „ARAD” przygotował takie elementy drobiowe jak udko, pałki i udziec, które świetnie nadają się do wędzenia oraz filet, wykorzystywany do produkcji wyrobów wędliniarskich: kiełbas, czy gulaszu drobiowego.
Duże wyzwanie, na dzień dzisiejszy, stanowi cała branża HoReCa. Jednak prężnie działające przedsiębiorstwo „ARAD” lubi podejmować wyzwania i dążyć do wyznaczonych sobie celów. Dlatego też trwają rozmowy nad wprowadzeniem nowoczesnych europejskich systemów. Świadczy to o tym, iż firma nieustannie dąży nie tylko do swojego rozwoju i kadry pracowniczej, ale również stawia na stałe podnoszenie jakości produktów i rozbudowy proponowanego asortymentu. Kompleksowość i jakość – czego chcieć więcej.
Rozbiór mięsa na Śląsku - Arad Sp. Jawna -Przedsiębiorstwo wielobranżowe