Artykuły w kategorii: Artykuły
Cielęcina jest mięsem pozyskiwanym z młodych cieląt w wieku do 8 miesięcy. Zawiera bardzo dużo wartości odżywczych, jest delikatna i miękka. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Dostarcza organizmowi wartościowe białko, witaminy z grupy B oraz żelazo, dlatego ...
SZYNKA SPOD POWAŁU marki Hańderek
Szynka, to wyjątkowy produkt, ta w tradycyjnym wydaniu na dobre utorowała sobie szeroką drogę do naszych kubków smakowych. Chętnie podajemy ją codziennie, ale ta którą serwujemy podczas wystawnych świątecznych posiłków...
„Restauracja Tatiana z Katowic to restauracja łącząca kuchnię regionalną z nowoczesnymi akcentami”
Zajmujemy się profesjonalnym organizowaniem imprez biznesowych. Imprezy organizowane są
w lokalu restauracji. Na takie okazje posiadamy skrócone ...
Mięso z indyka jest jednym z najpopularniejszych mięs spożywanych przez Polaków. Chętnie po nie sięgamy, ponieważ jest dużo zdrowsze niż mięso czerwone. Zawiera mniej tłuszczu i cholesterolu, jest mniej kaloryczne, a przy tym jest najlepszym źró...
Dziczyzna charakteryzuje się niską kalorycznością i zawartością tłuszczu oraz wysokimi walorami smakowymi. Posiada wysoką zawartość pełnowartościowego białka, dużą ilość żelaza, wapnia i fosforu oraz mały procent cholesterolu. Średnia wartość energetyczna dla dziczyzny r&oac...
Jak sprawić, żeby stoisko mięsne przyciągało klientów?
Obecnie sklepy i stoiska mięsne przykuwają uwagę nowoczesnym designem i ciekawą konstrukcją.
Swoim atrakcyjnym wyglądem i prezentacją produktów zachęcają do zakupów.
Przejrzysta ekspozy...
Zaścianek to restauracja Na Szlaku Trzech Kultur, która promuje kulturę staropolską, ale także kultury zaprzyjaźnionych z nami wschodnich sąsiadów oraz kulturę żydowską.”
- wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzielił manager restauracji Łukasz Wawszczak...
„Wkładamy wiele serca we wszystkie nasze produkty, ale jeśli mam wymienić te sztandarowe, to są to produkty z najdłuższą tradycją.”
O historii Zakładów Mięsnych Skiba opowiada właściciel Andrzej Skiba.
Remigiusz Zagraba: Zakłady Mięsne SKIBA i...
Podczas produkcji wyrobów wędliniarskich duże znaczenie ma wybór odpowiedniej osłonki, która nada mu estetyczny wygląd. Osłonka poliamidowa termokurczliwa HEKAMULTI to wielowarstwowa osłonka używana jako najbardziej popularne opakowanie. Znajduje zastoso...
Utrzymanie czystości oraz warunków higienicznych w sklepie mięsnym to podstawa. Środki myjące i dezynfekujące muszą być bezpieczne dla zdrowia osób używających oraz bezpieczne dla dezynfekowanych powierzchni.
Preparaty przewidz...