„Staramy się wybierać produkty tak, aby smakiem przypominały wędliny jak za dawnych lat, smaczne i bez konserwantów. W dzisiejszych czasach jest to bardzo ważne, ponieważ następuje globalizacja rynku mięsnego i takim hurtowniom jak nasza, które działają
w obrębie jednego obszaru, jest trudniej się utrzymać. Dlatego też musimy mieć konkurencyjną ofertę, która nas wyróżni na tle innych.”
Rozmawiamy z właścicielem hurtowni „Delicja Plus” – Bogusławem Waltosiem.
Remigiusz Zagraba: Hurtownia DELICJA PLUS swoją siedzibę posiada w Rzeszowie. Jaki obszar oprócz Rzeszowa obsługujecie Państwo logistycznie?
Bogusław Waltoś: Siedziba zlokalizowana jest w Rzeszowie przy ulicy Przemysłowej 5. Jesteśmy niewielką lokalną hurtownią, dlatego też obszar, na którym działamy i który obsługujemy logistycznie ogranicza się do Rzeszowa i jego sąsiedztwa.
R.Z.: Co wyróżnia hurtownię DELICJA PLUS spośród sporej liczby dystrybutorów i dlaczego warto z Państwem współpracować?
B.W.: Jesteśmy solidną firmą z długim stażem - już 25 lat działamy w tej branży na rzeszowskim rynku. Naszym wyróżnikiem jest również to, że stawiamy na lokalnych dostawców i regionalne produkty. Większe hurtownie zaopatrują się w towar od dużych producentów, który produkowany jest na wielką skalę. My staramy się wybierać produkty tak, aby smakiem przypominały wędliny jak za dawnych lat, smaczne i bez konserwantów. W dzisiejszych czasach jest to bardzo ważne, ponieważ następuje globalizacja rynku mięsnego i takim hurtowniom jak nasza, które działają w obrębie jednego obszaru, jest trudniej się utrzymać. Dlatego też musimy mieć konkurencyjną ofertę, która nas wyróżni na tle innych.
B.W.: W asortymencie znajduje się około 200 produktów kilku zakładów, którzy dostarczają nam towar. Do najważniejszych mogę zaliczyć kiełbasy wiejskie od regionalnych rolników, szynki, pasztety i wiele wiele innych. Oferta mięs jest bardziej okrojona. Skupiamy się tylko na drobiu, wieprzowinie i wołowinie.
R.Z.: Zdarza się, że kluczowa z punktu widzenia odbiorców czyli sklepów, restauracji jest jakość wędlin. Jak Pan ocenia, na co najbardziej zwracają uwagę klienci, liczy się cena, jakość czy też obsługa klienta?
...