Artykuły w kategorii: Artykuły
Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W...
Podgardle wieprzowe można pomylić z boczkiem. Szczególnie jeśli jest wędzone i chude, dzięki dokładnej selekcji mięsa i profesjonalnej obróbce. Podgardle ma strukturę mięsno-tłuszczową z przewagą tłuszczu, jest delikatne i często stosowane w kuchni polskiej j...
Mięso wołowe uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięs. Doceniane i popularne jest nie tylko w Stanach Zjednoczonych, Australii czy Argentynie, ale także w Europie. Specyfika rynku wołowiny w Polsce jest taka, że większość tego gatunku mięsa ...
Sezon grillowy dopiero się rozkręca i jak nigdy wcześniej, jesteśmy spragnieni przebywania na świeżym powietrzu w gronie najbliższych. A jak jest rodzina, przyjaciele i pogoda, to nie może zabraknąć dobrego jedzenia i kultowych przysmaków, w tym oczywiście kiełbasy, k...
24 kwietnia 2020 r. odbyło się otwarcie kolejnego już sklepu firmowego Wędliniarstwa Naturalnego Tołłoczko w Manhattanie box 136 w Słupsku.
Podczas otwarcia klienci mogli skosztować wyrobów podczas degustacji, porozmawiać o produktach, zdrowym odżywianiu, a najstar...
Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek
Dzisiaj i w przyszłości jednym z najważniejszych czynników, które zdecydują o sukcesie firmy w branży mięsnej, będzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. Społecze...
Safe Air
W trosce o bezpieczeństwo i zdrowie
Safe Air to urządzenie zaprojektowane w myślą o obiektach, które wymagają najwyższych standardów higienicznych w zakresie jakości powietrza, włączając branżę medyczną. Obecna sytuacja stawia podobne w...
Produkty tradycyjne to produkty spożywcze chronione prawem polskim lub prawem Unii Europejskiej. Wytworzone z naturalnych surowców, posiadające tradycyjny skład lub sposób produkcji.
Na liście Produktów Tradycyjnych znajduje się...
Remigiusz Zagraba: 4 marca 2020 r. pojawił się w Polsce pierwszy dodatni wynik koronawirusa SARS-CoV-2 z chińskiego Wuhanu, który wywołuje chorobę COVID-19. Jak branża mięsna zareagowała na tę pandemię ?
Janusz Pasternak: Niezależnie od tego, co dzieje si...
fot. FirmyTołoczko
Firma TOŁŁOCZKO to mała firma rodzinna założona w 1993 roku przez Iwonę i Tomasza Tołoczko. Jej misją jest produkcja naturalnych wyrobów wędliniarskich i sprzedaż zdrowej żywności.
Działalność naszej firmy w ostatnich latch została zauważona i d...