Artykuły w kategorii: Artykuły
Prawidłowe oznakowanie mięsa i przetworów mięsnych ma ogromne znaczenie nie tylko dla konsumentów, ale również dla producentów. Etykieta powinna zawierać szereg niezbędnych informacji, które regulowane są przepisami prawa.
Wywiad...
„Firma Profi każdego roku otrzymuje wyróżnienia, które są dla nas potwierdzeniem wysokiej jakości produktów. Nasze produkty są zwycięzcami wielu prestiżowych nagród rynkowych i konsumenckich”
– mówi Maja Tereszkiewicz,&...
Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają.
Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...
Mięso drobiowe jest zdrowym i lubianym mięsem. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B
i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...
„Posiadamy w ciągłej sprzedaży ponad 1200 asortymentów wędlin czołowych krajowych producentów, natomiast dostawców, którzy z nami współpracują jest około 70”
– mówi Dariusz Szatan, właściciel Hurtowni ...
Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin to doskonałe rozwiązanie. Warto mieć w swojej ofercie produkty pakowane właśnie w ten sposób. Przedstawiamy główne zalety:
► wydłuża termin przydatności do spożycia,
► zabezpiecza przed utratą sma...
RÓWNIA Resto Bar to nowa restauracja przy ul. Słonecznej 2A w Zakopanem, która proponuje swoim gościom kuchnię polską oraz doskonałą pizze.
Rozmawiamy z manager restauracji Dominiką Matras i szefem kuchni Maciejem Neonkiewiczem.
Remigiusz Zagraba: ...
Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka.
Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...
Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny,
z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz ...
Według danych brazylijskiego stowarzyszenia producentów białka zwierzęcego (ABPA), w okresie od stycznia do listopada br. Brazylia wyeksportowała 585,6 tys. ton mięsa wieprzowego – o 35% więcej niż przed rokiem. Wartość wywozu była o 14% wyższa i wyniosła 1,251 mld...