Artykuły w kategorii: Artykuły
Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają.
Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...
Mięso drobiowe jest zdrowym i lubianym mięsem. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B
i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...
„Posiadamy w ciągłej sprzedaży ponad 1200 asortymentów wędlin czołowych krajowych producentów, natomiast dostawców, którzy z nami współpracują jest około 70”
– mówi Dariusz Szatan, właściciel Hurtowni ...
Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin to doskonałe rozwiązanie. Warto mieć w swojej ofercie produkty pakowane właśnie w ten sposób. Przedstawiamy główne zalety:
► wydłuża termin przydatności do spożycia,
► zabezpiecza przed utratą sma...
RÓWNIA Resto Bar to nowa restauracja przy ul. Słonecznej 2A w Zakopanem, która proponuje swoim gościom kuchnię polską oraz doskonałą pizze.
Rozmawiamy z manager restauracji Dominiką Matras i szefem kuchni Maciejem Neonkiewiczem.
Remigiusz Zagraba: ...
Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka.
Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...
Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny,
z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz ...
Według danych brazylijskiego stowarzyszenia producentów białka zwierzęcego (ABPA), w okresie od stycznia do listopada br. Brazylia wyeksportowała 585,6 tys. ton mięsa wieprzowego – o 35% więcej niż przed rokiem. Wartość wywozu była o 14% wyższa i wyniosła 1,251 mld...
W dniach 5–11.12.2016 r. zakłady mięsne objęte monitoringiem Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW kupowały żywiec wieprzowy przeciętnie po 5,18 zł/kg, o 2% drożej niż w poprzednim tygodniu i o 6% drożej niż miesiąc wcześniej. Jednocześnie cena tego ż...
ARiMR przypomina, że w dniu 31 grudnia br. upływa termin na dokonanie spisu bydła, owiec, kóz i świń przebywających w siedzibie stada oraz dostarczenie go do Biura Powiatowego ARiMR.
Jest to nowy obowiązek w odniesieniu do bydła i świń, który wynika z ostatniej ...