Artykuły w kategorii: Artykuły
Tomasz Waligórski, który z firmą POLOmarket związany był od dwóch lat, złożył 16 września rezygnację z funkcji prezesa zarządu. Argumentuje ją względami osobistymi. W tym momencie w skład spółki wchodzi Michał Seńczuk – dyrektor operacyjny, Mar...
Produkt tradycyjny, lokalny, regionalny – a może Gwarantowana Tradycyjna Specjalność… W jaki sposób może wyróżniać się na rynku producent mięsa lub wędlin?
Większość producentów mięsa i wędlin niemal każdego dnia zastanawia się, co n...
telefon: 515 286 502, 33 4976620 www: unifloor.pl
e-mail: unifloorbartek@onet.eu
Właściciel zakładu mięsnego, ubojni zdaje sobie sprawę, że podczas wybierania posadzek najważniejsze są takie cechy jak: odporno...
W dniach 24–25 października 2015 r. zostanie zorganizowana misja polskich firm do jednego z najbogatszych krajów świata – Królestwa Arabii Saudyjskiej. W trakcie wyjazdu odbędą się spotkania z tamtejszymi firmami w Rijadzie i w Dżeddzie. Uczestnicy mog...
Niezaprzeczalne jest, że polskie półtusze wieprzowe należą do najlepszych gatunkowo. Producent, kupujący wieprzowinę zagraniczną co prawda zapłaci o nieco taniej, ale klasę samego mięsa oraz wytwarzanych z niego produktów trudno porównywać z krajową. ...
Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem.
Ubojn...
Producenci, którzy dobrze znają rynek, wiedzą jak ważną rolę odgrywają w branży spożywczej walory estetyczne. Klienci coraz częściej zwracają uwagę na wygląd i jakość opakowania.
...
Doskonałe rozwiązanie dla zakładów prowadzących rozbiór mięsa wieprzowego oferuje firma Somkol z Jaworzna. Nowoczesna linia rozbiorowa została stworzona, aby ułatwić oraz przyspieszyć proces rozbioru mięsa wieprzowego.
Czym charakteryzuje się ta lini...
Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście smak. Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybiera...
Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem. Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...