Artykuły w kategorii: Artykuły
Zakłady Mięsne SKIBA zostały zwycięzcą w kategorii „Artykuły spożywcze / producenci żywności” w konkursie organizowanym przez „Dziennik Bałtycki". Kapituła przyznająca nagrody składała się z przedstawicieli świata biznesu, instytucji branżowych, urzędu...
O przenośnikach taśmowych spożywczych w produkcji żywności rozmawiamy z Piotrem Królikowskim z firmy AutomaTech, producentem przenośników taśmowych, rolkowych do mięsa świeżego i mrożonego; kujawsko-pomorskie.
Jakie zastosowanie mają przenośniki transportowe ...
Wentylacja w sklepie mięsnym
Właściwa wentylacja pomieszczeń powietrza powinna zapewniać odpowiednią wielkość wymiany powietrza. Wentylacja i stan techniczny instalacji powinny być zgodne z przepisami prawa i Polskimi Normami. Ponadto należy przewidzieć odciągi miejscowe &...
Klasyk w grillowym menu – kiełbasa sołtysa biała marki BERGER
Amatorzy grillowych przysmaków z pewnością nie przejdą obojętnie nad najnowszą propozycją marki BERGER kiełbasa sołtysa biała to swoisty klasyk, którego nie może zabraknąć wśród dań se...
Sezon grillowy otwarty!
Kiełbasa wieprzowa to obecnie jeden z najpopularniejszy produktów na grilla. Wybierana najczęściej przez Polaków ze względu na smak, wygodę i dostępność w niemal każdym sklepie.
Czy każda kiełbasa nadaje się na grilla?&...
Konsumenci od jakiegoś czasu coraz częściej poszukują bardzo dobrych jakościowo mięs. Każdy rodzaj mięsa ma swoje zalety, jednak jest jeden szczególny i w ostatnich latach trochę zapomniany. Powoli jednak wraca on na stoły polskie, bo jest nie tylko smaczny i delikatn...
fot.pixabay
Jaka powinna być wysokość pomieszczenia w sklepie mięsnym ?
Jeśli planujemy otwarcie sklepu lub stoiska mięsnego należy w pierwszej kolejności wziąć pod uwagę wymagania techniczne dotyczące budynku, w którym ma odbywać się sprzedaż produktów mię...
Czas na grilla!
Wraz z nadejściem sezonu grillowego marka BERGER przygotowała dwie oryginalne propozycje, w sam raz do wrzucenia na ruszt. KASZOK i RYŻOK znajdą uznanie wśród miłośników grillowania, którzy stawiają na lekkie i nowoczesne...
Dino Polska S.A., polska sieć marketów spożywczych, odnotowała w I kwartale 2019 r. blisko 23-proc. wzrost przychodów ze sprzedaży, do 1,56 mld zł. Towarzyszył temu wzrost wyniku EBITDA o ponad 26% i dalsza poprawa ma...
Otwieramy sklep mięsny — jakie akty prawne regulują wymagania sanitarno — epidemiologiczne?
Do najważniejszych aktów prawnych określających wymagania sanitarno — epidemiologiczne przy otwarciu i prowadzeniu sklepu lub stoiska mięso — wędliny ...