Artykuły - Strona 19 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Ogólnounijny znak dobrostanu zwierząt

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Grzegorz Puda uczestniczył w dniach 15-16 grudnia br. w obradach Rady Ministrów ds. rolnictwa i rybołówstwa w Brukseli. Tematem przewodnim były oczekiwania konsumentów w zakresie dostarczania żywności wysokiej jakości, jej z...
Opublikowany: 17.12.2020 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Pomoc za utracone dochody w związku ASF

– Z ogromną satysfakcją przekazuję dziś Państwu dobre informacje – powiedział podczas konferencji prasowej minister rolnictwa i rozwoju wsi Grzegorz Puda. Pomoc za utracone dochody w związku ASF – wydłużenie terminu do 21 grudnia – Wi...
Opublikowany: 15.12.2020 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Wędliny Hańderek - nowości produktowe na świąteczny stół...

Zaskocz Wszystkich przy Świątecznym Stole: Wędliny Hańderek – Tradycja i Nowości na Twoim Stole Święta to wyjątkowy czas, kiedy rodzina i przyjaciele zbierają się, aby dzielić wspólne chwile, rozmawiać o tym, co ważne, i delektować się wyjątkowymi daniami. W tym ...
Opublikowany: 15.12.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Wnioski o nawadnianie gospodarstwa rolnego

Od 30 listopada 2020 r. do 28 stycznia 2021 r. można składać wnioski na nawadnianie w gospodarstwie rolnym. Jest to real izowane w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w gospodarstwach rolnych" PROW 2014-2020. Pomoc może być przyz...
Opublikowany: 14.12.2020 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Szynka staropolska i inne staropolskie wyroby- lubelskie

Wędliny ze staropolskim rodowodem!  Wędliny staropolskie kojarzą się z najwyższym kunsztem masarskim. Powinny charakteryzować się nie tylko najwyższą jakością mięsa, ale przede wszystkim recepturą, pochodzeniem, sztuką wyrabiania i historią. Obecnie w Polsce jest ni...

Komora wędzarnicza, jako jedno z rozwiązań w nowoczesnej masar...

  Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Skrzyp od lat nosi miano niekwestionowanego lidera w produkcji maszyn i urządzeń dla masarni i zakładów mięsnych, takich jak np. stoły rozbiorowe, dopalacze dymu, czy chociażby mieszalniki solanki. Nie każdy j...

Znakujmy polskie produkty- apel do konsumentów i przetwórców ż...

zdjęcie pixaby.com Szanowni Państwo,   z początkiem 2017 roku weszły w życie przepisy dotyczące dobrowolnego znakowania środków spożywczych informacją PRODUKT POLSKI. Celem znakowania jest wyróżnienie produktów krajowych wytworzonych z polskic...

Eksport poza krajami Unii

Wzrasta znaczenie polskiego eksportu towarów rolno-spożywczych do państwa spoza UE. W okresie I-IX 2020 wartość tego eksportu wyniosła 4 985 mln EUR i w porównaniu do analogicznego okresu ubiegłego roku, oznaczało to wzrost o około 17...
Opublikowany: 23.11.2020 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Wymiana handlowa z krajami Unii Europejskiej

Sprzedaż produktów do państw Unii Europejskiej (łącznie z Wielką Brytanią) wzrosła w tym roku o 4,4% do wartości 20 085 mln EUR. W strukturze eksportu rolno-spożywczego udział państw UE w porównaniu do trzech kwart...
Opublikowany: 23.11.2020 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Ekspozycja produktów w sklepie mięsnym

Przy budowaniu właściwej ekspozycji w ladzie mięsnej należy pamiętać o tym, że dla klienta bardzo ważne jest pierwsze wrażenie wzrokowe. Dlatego ekspozycja musi być przede wszystkim obfita, estetyczna oraz zachęcająca do zakupu. Jednocześnie powyższa zasada sprawia, że obfitość...
Opublikowany: 19.11.2020 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.