Świąteczny zestaw od Hańderka, czyli wszystko, czego nie może zabraknąć w koszyczku wielkanocnym.
Czym jest wielkanocny zestaw świąteczny od Hańderka? To specjalna oferta najwyższej jakości mięs przygotowana specjalnie na tę wyjątkową okazję. W zestawie znaleźć można pyszną kiełbasę wieprzową, która zadziwia swoim składem – to aż 100 g mięsa na 100 g produktu! Smaku prawdziwej polskiej kiełbasy, w której znajduje się wyłącznie wysokiej jakości mięso doprawione aromatycznymi przyprawami, nie da się do niczego porównać.
Do kiełbasy w wielkanocnym zestawie marka Hańderek dołącza szynkę zapakowaną w świąteczną siatkę oraz nietypowe mięsne jajeczka. To niewielkich rozmiarów przetwory z mięsa wieprzowego zapakowane w ozdobne opakowanie, które wzbogaci koszyk wielkanocny. Co włożyć do święconki, żeby w te święta na stole pojawiło się jeszcze więcej mięsnych przysmaków? Hańderek proponuje szeroki wybór wędlin, szynek i kiełbas, w tym produkty surowe, a także gotowe do podania, parzone, pieczone lub wędzone.
Pyszne, soczyste i aromatyczne szynki na świątecznym stole są dla wielu smakoszy równie ważne, jak kolorowe jajka-pisanki. Bez nich trudno wyobrazić sobie śniadanie wielkanocne. Co podać na talerzu z mięsem, żeby rodzina chętnie częstowała się nim do kanapek?
Na tę wiosenną okazję poleca się przede wszystkim tradycyjne szynki wędzone bogate w naturalne aromaty dymne. Wszystkie tego typu produkty marki Hańderek uzyskują swój niezwykły smak przez długi proces wędzenia w naturalnym dymie. Jakie wędliny na Wielkanoc będą najlepszym wyborem? Warto zwrócić uwagę między innymi na serię „Nad Ogniem Wędzone” oraz „Z Dymnej Chaty”.
Sekret dobrego żurku tkwi w dwóch elementach: odpowiednio przygotowanym zakwasie oraz dobrej jakości kiełbasie. Kiełbasy odpowiednie do świątecznego żurku to przede wszystkim kiełbasy białe, średnio rozdrobnione, zwykle wieprzowe lub z niewielkim dodatkiem mięsa wołowego, surowe lub parzone. Hańderek do tradycyjnej zupy szczególnie poleca kiełbasy z linii premium, delikatne produkty przyprawione starannie wyselekcjonowanymi przyprawami.
Tradycyjny obiad wielkanocny najczęściej składa się z domowego żurku, jednak nie jest to jedyna możliwość. Alternatywą popularną w województwie małopolskim i rejonach górskich jest chrzanówka wielkanocna, gęsta, mięsna i pikantna zupa z jajkami i chrzanem. Przygotowuje się ją na różnych rodzajach mięs, w tym nie tylko kiełbasie, ale także kawałkach boczku i wędlin, wykorzystując to, jakie mięso na święta wielkanocne najczęściej pojawia się w polskich domach.
Domowe wędliny na Wielkanoc to jedna z najprostszych, a jednocześnie najczęściej wybieranych świątecznych przekąsek. Deski wędlin w polskich domach obfitują nie tylko w tradycyjne wędzone wędliny na talerzu, ale także plastry pieczonego boczku i schabu, delikatne kanapkowe przetwory mięsne w plasterkach, różnego rodzaju kiełbasy, a nawet pasztety.
Wybierając mięsa, warto urozmaicić przekąski na Wielkanoc i zdecydować się na produkty z różnych serii. Poza już wcześniej proponowanymi wędlinami wędzonymi z linii „Z Dymnej Chaty” albo „Nad Ogniem Wędzone” dobrym wyborem mogą być także delikatne przetwory drobiowe z serii „Drobiowa Uczta”, albo tradycyjne produkty z „Chluby Domu” czy „Klasyki Gatunku”. Wszystkie wymienione serie dostępne są w sklepach firmowych Hańderek.