Artykuły w kategorii: Artykuły
W ofercie Zakładu Mięsnego Dobrowolscy Sp. z o.o. pojawiła się Nowość- Wędliny Kruche z Wadowic. To linia wędlin łącząca tradycyjne, sprawdzone receptury z nowoczesną technologią produkcyjną. W skład serii wchodzą Filet kruchy oraz Zrazowa krucha. Są to znakomite wy...
Dlaczego kochamy parówki? Powodów jest wiele. Po pierwsze to jedzenie uniwersalne – łatwo je łączyć z różnymi przysmakami i daniami, a także podać do zjedzenia każdemu niezależnie od wieku. Po drugie są szybkie do przyrządzenia – nie ważne czy m...
Szeroki asortyment mięs wieprzowych dla gastronomii, do produkcji wyrobów wędliniarskich oraz dla sklepów mięsnych do sprzedaży detalicznej posiada w swojej ofercie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD” z Katowic. Dynamiczne i rozwijające s...
05-06 lutego 2013 r. w Gdańsku odbędą się Targi FOOD-to-GO dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu. Jest to jedyne wydarzenie tego typu na Pomorzu. Z roku na rok impreza cieszy się coraz większym zainteresowaniem ze strony wystawcó...
Produkcja wędlin jest tak daleko rozwinięta, że istnieją setki regionalnych specjałów, które często dostępne są w ściśle określonych regionach. Każdy masarz posiada oryginalne przepisy, które przechodzą z pokolenia na pokolenie. Etap produkcji wyrob&o...
Kebab wołowy to jedna z propozycji produktowych firmy Damak Kebab. Produkt dedykowany dla restauracji, barów, firm cateringowych, które chcą zyskać na stałe klientów.
Dlaczego warto zakupić kebab wołowy Damak Kebab:
- bo jest to oryginalny kebeb ture...
Firma INDYK MAZURU z Ostródy posiada w swojej ofercie mielonkę indyczą ekstra. Produkt jest szczególnie dedykowany dla rynku Horeca i ma zastosowanie przy produkcji kotletów mielonych, klopsów, pulpetów, gołąbków oraz wielu ...
I Ty znajdziesz „coś” dla swojej instalacji chłodniczej
Sprężarki hermetyczne i półhermetyczne, agregaty skraplające w obudowie i tradycyjne, skraplacze i chłodnice powietrza (także glikonowe)- są głównym celem naszej akcji handlowej.
W...
Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych.
Najczęściej zamawi...
Osłonki do kiełbas to produkt na co dzień używany w przetwórstwie mięsnym do produkcji kiełbas, parówek, pasztetów, kabanosów i innych wyrobów mięsnych. Wybór opakowania wędliny zależy od producenta. Do produkcji kabanosów używan...