Artykuły w kategorii: Artykuły
Sklepy i stoiska mięsne oferujące wysokiej jakości świeże dania gotowe będą cieszyć się coraz większą popularnością. Wejście we franczyzę z Kurcze Pieczone - może być strzalem w 10!
Remigiusz Zagraba: Sieć Kurcze Pieczone istnieje na p...
Rozmowa z Aleksandrem Dargiewiczem prezesem zarządu Krajowego Związku Pracodawców i Producentów Trzody Chlewnej POLPIG, o wyzwanaich, obecnej sytuacji i przyszłości polskiej hodowli trzody chlewnej.
Remigiusz Zagraba: Producenci trzody...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Naprawdę tak jest ! - nie bez powodu o tym tak wiele się mówi. Naukowcy udowodnili, że codzienne spożywanie obfitych porannych posiłków chroni przed chorobami serca, cukrzycą oraz otyłością. Przynosi korzyści zaró...
Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W...
Podgardle wieprzowe można pomylić z boczkiem. Szczególnie jeśli jest wędzone i chude, dzięki dokładnej selekcji mięsa i profesjonalnej obróbce. Podgardle ma strukturę mięsno-tłuszczową z przewagą tłuszczu, jest delikatne i często stosowane w kuchni polskiej j...
Mięso wołowe uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięs. Doceniane i popularne jest nie tylko w Stanach Zjednoczonych, Australii czy Argentynie, ale także w Europie. Specyfika rynku wołowiny w Polsce jest taka, że większość tego gatunku mięsa ...
Sezon grillowy dopiero się rozkręca i jak nigdy wcześniej, jesteśmy spragnieni przebywania na świeżym powietrzu w gronie najbliższych. A jak jest rodzina, przyjaciele i pogoda, to nie może zabraknąć dobrego jedzenia i kultowych przysmaków, w tym oczywiście kiełbasy, k...
24 kwietnia 2020 r. odbyło się otwarcie kolejnego już sklepu firmowego Wędliniarstwa Naturalnego Tołłoczko w Manhattanie box 136 w Słupsku.
Podczas otwarcia klienci mogli skosztować wyrobów podczas degustacji, porozmawiać o produktach, zdrowym odżywianiu, a najstar...
Od lewej Maurycy, Martyna, Fryderyk, senior rodu Marek Szymaniak oraz Kinga Kaczmarek
Dzisiaj i w przyszłości jednym z najważniejszych czynników, które zdecydują o sukcesie firmy w branży mięsnej, będzie zaufanie, otwartość na zmiany i rozwój. Społecze...
Safe Air
W trosce o bezpieczeństwo i zdrowie
Safe Air to urządzenie zaprojektowane w myślą o obiektach, które wymagają najwyższych standardów higienicznych w zakresie jakości powietrza, włączając branżę medyczną. Obecna sytuacja stawia podobne w...