Artykuły - Strona 35 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Polska wieprzowina cz.2. Rozmowa z dr inż. Tadeuszem Blicharsk...

Remigiusz Zagraba: Które rasy świń są najpopularniejsze w hodowlach na terenie Polski i co je charakteryzuje? dr inż. Tadeusz Blicharski: Najbardziej popularne są rasy białe: polska biała zwisłoucha i wielka biała polska. Jak wskazują badania konsumentów i labor...
Opublikowany: 21.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Ceny mięsa drobiowego notują niewielkie wzrosty

Obserwowany jest wzrost cen zbytu tuszek drobiowych, który rozoczął się pod koniec lutego br. W dniach 5–11.03.2018 r. tuszki kurcząt sprzedawano średnio po 5,76 zł/kg, o 1% drożej niż tydzień wcześniej, o 5% drożej niż przed miesiącem. Z kolei śre...

Brojlery drożały a indyki taniały

W okresie 5–11 marca 2018 r. za brojlery płacono przeciętnie 3,46 zł/kg, o 1% więcej niż w poprzednim tygodniu oraz o 3% więcej niż przed miesiącem.  Z kolei cena indyków średnio wynosiła 4,62 zł/kg i była o 1% niższa niż tydzień wcześniej. Żywiec ...

Wzrost cen wieprzowiny w marcu 2018 r.

Zakłady mięsne w Polsce sprzedawały półtusze wieprzowe średnio po 7,01 zł/kg, o 2% drożej niż w poprzednim tygodniu oraz o 12% drożej niż przed miesiącem. Ceny te były nieco niższe od uzyskanych w analogicznym okresie 2017 r.   Źródło: KOWR   ...

Słony Spichleż w Gdańsku

Wyspa Spichrzów w Gdańsku obejmie nowy koncept restauracyjny Słony Spichlerz, który połączy pod jednym dachem kilkunastu lokalnych i ponadlokalnych restauratorów. Inwestorzy zapowiadają, że restauracje będą funkcjonował w systemie niemalże całodobowym. Źr...

Holandia zmaga się z grypą ptaków

W dniu 13.03.2018 r. władze Holandii potwierdziły wybuch grypy ptaków na jednej z ferm. Zarażone zostało stado kaczek o pogłowiu 29 tysięcy sztuk. To samo gospodarstwo zostało dotknięte problemem HPAI w latach 2014 i 2016. Źródło: KIPDiP   Patner portal...

GIW potwierdza nowe przypadki ASF

W dniu 15.03.2018 r. Główny Lekarz Weterynarii poinformował o wystąpieniu kolejnych 38 przypadków ASF u dzików na terytorium Polski. Tym razem afrykański pomór świń zaatakował na terenie województwa: mazowieckiego, warmińsko- mazurskiego, podl...

Andrzej Gad, szef kuchni restauracji hotelu Tęczowy Młyn

Remigiusz Zagraba: Czterogwiazdkowy Hotel Tęczowy Młyn to jeden z najbardziej utytułowanych hoteli w Kielcach. W 2014 r. otrzymał I miejsce w plebiscycie IV edycji Best Hotel Award na najlepszy polski hotel spośród hoteli kieleckich. Jednym z jego największych atut&oa...
Opublikowany: 15.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, kaczka, Etykiety:

Polska wieprzowina to bogactwo witamin- rozmowa z Tadeuszem Bl...

Remigiusz Zagraba: Spożycie mięsa wieprzowego w 2016 r. wg GUS wyniosło 40,8 kg na osobę i jest to obecnie najpopularniejszy rodzaj mięsa w Polsce. Nie mamy jeszcze dokładnych wyników za 2017 r., ale wiele prognoz sugerowało, że może być nieznaczny wzrost. Jak Pan oce...
Opublikowany: 13.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Marzena Perka, Gold Drób o wyśmienitym kurczaku z rożna

"Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii", mówi Marzena Perka kierownik zakładu Gold Drób w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl Remigiusz Zagraba: Gold Drób z sukcesami prowadzi działalność od 1996 r., a główną d...
Opublikowany: 08.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: rozbiór mięsa, gastronomia,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.