Gęsie mięso — szlagierem kulinarnym w gastronomii !
Jeszcze nigdy tak jak dzisiaj wspólny obiad w restauracji z rodziną, znajomymi czy też partnerami biznesowymi nie był, tak oczywisty i dostępny, w żadnym z poprzednich wieków. Żyjemy w ogromnym boomie na kuchnie z różnych zakątków świata, jednak czy ta polska tradycyjna, dawna może cieszyć się na nowo popularnością?
Zdecydowanie tak, choć do jednych z najpopularniejszych zaliczyć można schabowego, to w Polsce coraz częściej wracamy do prawdziwych tradycji iście z królewskich stołów. Na myśl w pierwszej kolejności przywoływana jest gęsina, mięso wyjątkowe, ze szlacheckim pochodzeniem, które stara się w najlepszym kunszcie pokazać GRUPA POLSKIE GĘSI.
Ze specjalną dedykacją dla restauracji, hoteli i firm cateringowych została przygotowana linia produktów z mięsa gęsiego.
Cieszące się największą popularnością to: farsz do pierogów ze 100% mięsa z gęsi, upieczony na gęsim smalcu, kiełbasa biała z gęsi gdzie aż 69% mięsa to gęsina, a 25% to najwyższej jakości mięso drobiowe. Kolejnym szlagierem jest okrasa w 100% z gęsiny i oparta o 100% recepturę z kaszubskiej historii, a dla prawdziwych znawców kuchni rarytasem będzie półgęsek tradycyjny starokaszubski bez zawartości konserwantów.
Więcej informacji na stronie www.polskiegesi.pl w zakładce produkty — gastronomia.
Naturalne wyroby z gęsi, Grupa Polskie Gęsi
telefon: 58 681 93 77, 600 901 709, 602 702 960 e-mail: info@drobgen.pl, drobgenela@wp.pl
www: polskiegesi.pl