Artykuły w kategorii: Artykuły
Międzynarodowe Targi Rolno-Spożywcze AGRA, Słowenia 22 - 27 sierpnia 2015 roku
Uprzejmie zapraszamy do wzięcia udziału w Międzynarodowych Targach Rolno-Spożywczych AGRA w Słowenii, które odbędą się Gornja Radgona w dniach od 22 do 27 sierpnia 2015 roku.&n...
W dniach 10-12 listopada 2015 roku w Doha odbędzie się czwarta Katarska Międzynarodowa Wystawa Rolnicza organizowana przez Ministerstwo Środowiska Kataru skierowana do podmiotów działających w sektorach rolno-spożywczych. Wystawa objęta jest patronatem Prezes...
Na rynku regularnie pojawiają się różne rodzaje kiełbas, jednak na szczególną uwagę zasługują te najbardziej wyjątkowe. Niedawno w sprzedaży pojawiła się kiełbasa bydgoska polska wędzona. Jest to cienka, surowa, średniorozdrobniona kiełbasa wieprzowa wę...
Z Polski w styczniu 2015 r. wywieziono (w ekwiwalencie mięsa) 51 tys. ton żywca, mięsa, tłuszczów i przetworów wieprzowych, o 17% mniej niż przed rokiem. Zmalał eksport trzody chlewnej, mięsa i tłuszczów, a nieznacznie zwiększył się eksport przet...
Michał Seńczuk, pełniący obecnie funkcję dyrektora operacyjnego w POLOmarkecie, z dniem 1 lipca b.r. został powołany na członka zarządu spółki.
Michał Seńczuk związany jest z POLOmarketem od 2 stycznia 2015 roku. Pełni funkcję dyrektora operacyjnego. Do jego za...
tak instaluje się w Europie Zachodniej...
Zastosowania:
Procesy przemysłowe
Sklepy i stoiska mięsne
Minimarkety, supermarkety
Restauracje
Przechowywanie wina
Sklepy i stoiska rybne
Piekarnie
Laboratoria
Kwiaciarnie
Stacj...
Rośnie apetyt na marki własne
Targi Kielce zapraszają na II Targi i Konferencję Producentów Marek Własnych PLME . Warsztaty poprowadzą najlepsi specjaliści branży. Marki własneświęcą w Polsce tryumfy, są wszędzie, a ich udział w rynku detalicznym przekroczył już ...
Półtusze wieprzowe są ważnym elementem przemysłu mięsnego ze względu na różnorodność otrzymywanych w wyniku ich rozbioru części zasadniczych, jak np.: karkówka, schab, szynka, łopatka, boczek, żeberka czy golonki. Dużą rolę odgrywa w tym ...
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych
w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
Gotowe dania na grilla to jedne z najbardziej pożądanych i najczęściej kupowanych przez klientów produktów, szczególnie w okresie letnim. Obecnie, kiedy mamy coraz mniej czasu na samodzielne przyrządzanie i przyprawianie ulubionych przysmaków, ...