Artykuły w kategorii: Artykuły
Drodzy czytelnicy, w wielu artykułach możemy znaleźć informacje o tym, jak założyć sklep. Są to jednak teksty opisujące procedury uzyskiwania koncesji, licencji, zakładania konta firmowego, bankowego, wyrabiania pieczątki, nadania numeru REGON przez GUS, nadania NIP-u, zgłoszen...
Z poprzednich artykułów dowiedzieliśmy się jak określić potencjał rynku i zastanowiliśmy się dlaczego chcemy otworzyć sklep mięsny. Dzisiaj zajmiemy się równie ważnym zagadnieniem, a mianowicie wyborem odpowiedniej lokalizacji pod sklep mięsny. To gdzie będziemy p...
Gdzie Polacy zaopatrują się w mięso i wędliny? Odpowiedzi na to pytanie można szukać w różnych artykułach, badaniach konsumenckich i choć powstało i powstaje ich niewiele to zdecydowana większość pokazuje, że najchętniej robimy zakupy w mięsnych sklepach specjalistycznyc...
Innowacyjny pomysł i nowe miejsca pracy. Olkuscy przedsiębiorcy założyli portal firmymiesne.pl. Organizując w ten sposób przegląd branżowych firm, jednocześnie chcą stworzyć miejsca pracy na początek dla kilku mieszkańców.
Skąd pomysł? Jak mówią twó...
„Gęsina nie tylko na św. Marcina”
Jedź mięso gęsie przez cały rok, bo jest zdrowe i smaczne
Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że polskie gęsi są ewenementem w hodowli drobiarskiej na skalę światową. Mało kto jest też świadom, że gęsina to najbar...
Opublikowany: 28.10.2010
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
przetwórstwo mięsa,
Etykiety:
drób,
gęsina,
W Expo Silesia zakończyła się trzecia edycja Targów Przemysłu Mięsnego MEAT MEETING oraz Targów Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu HOTEL-GASTRO Meeting pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas trzech dni targowych swoje oferty pr...
Andrzej Stania właściciel Zakładu Mięsnego Stania, a także prezes Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy o godzinie 5.00 rano opowiada nam o wyzwaniach, szansach i zagrożeniach polskiej branży mięsnej.
Remigiusz Zagraba.: Swoją karierę z branżą mięsną rozpoczął Pan ba...
Opublikowany: 21.05.2010
Kategorie:
Artykuły,
Historie zakładów mięsnych,
Zakłady mięsne,
Etykiety:
wieprzowina,
branża mięsna,
mięso,
wędliny,
firmy mięsne,
pasztet,
producenci wędlin,
polskie mięso,
schab,
zakłady przetwórstwa mięsnego,
dziczyzna,
polędwica,
kiełbasa,
zakłady mięsne,
Remigiusz Zagraba: Firma Berger prowadzi działalność przetwórstwa mięsa od 1983 roku. Jakie wartości decydują o powodzeniu Państwa produktów i dobrej kondycji zakładu?
Irena Berger: Od początku istnienia firmy główny nacisk kładziemy przede ws...
III Mistrzostwa Polski Kelnerów; kulinarny show, podczas którego będą przygotowywane wariacje kulinarne z polędwicy wołowej z warzywami Oerlemans; pokazy oraz konkursy Śląskiej Grupy Kulinarnej i Klubu Szefów Kuchni, takie jak „Półmisek śląskic...
Zakład Mięsny Mościbrody
Naturalny smak i najwyższa jakość polskiej wołowiny
Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu, że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty Zakładu M...