Artykuły - Strona 47 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Ministerstwo Rolnictwa zamierza rozwijać sprzedaż bezpośrednią...

Na globalnym rynku handlu towarami rolno-spożywczymi potrzebne są polskie podmioty, które będą oferować rolnikom godziwą zapłatę za ich produkty rolno-spożywcze. Będą to swego rodzaju pośrednicy między rolnikiem a konsumentem. Szukamy rozwiązań prawnych, które poz...

Produkty lokalne i regionalne - rozmowa z Izabellą Byszewską P...

Anna Łydek: Na czym polega działalność Polskiej Izby Produktu Lokalnego ? Izabella Byszewska: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego powstała w 2004 r. i zrzesza producentów żywności regionalnej i tradycyjnej. Obecnie Izba ma ponad 200 członków. Są nimi p...
Opublikowany: 23.04.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, Etykiety:

Przyszłość dystrybucji w branży mięsnej. Rozmowa z Januszem Pa...

Rozmowa z Januszem Pasternakiem – członkiem zarządu i menedżerem firmy Kamir Mak.   Remigiusz Zagraba: Firma Kamir Mak Sp. z o.o. obchodziła w 2017 r. 25-lecie swojej działalności. Specjalizujecie się w logistyce głównie świeżego mięsa i wędlin na obszarze...
Opublikowany: 23.04.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, hurtownie, Etykiety:

Polski drób będzie eksportowany do Singapuru

Singapurskie władze weterynaryjne (AVA) poinformowały 20 kwietnia br. w piśmie skierowanym do polskiego Głównego Lekarza Weterynarii o zakończeniu procesu uzgodnień certyfikatu zdrowia dla polskiego mięsa drobiowego, eksportowanego do Singapuru oraz o udzieleniu zgody na...

Obniżki cen na rynku wołowiny

Ceny bydła rzeźnego w Polsce ulegają niewielkim obniżkom. W okresie  2–8.04.2018 r. (według danych ZSRIR MRiRW) za 1 kg żywcawołowego dostawcy uzyskiwali średnio 6,79 złwobec 6,80 zł w ostatnim tygodniu marca b...

Elektronika S.A. Technika chłodnicza - doradza inwestorom

  1.      Nie kieruj się wyłącznie ceną zakupu – przy wyborze agregatu chłodniczego należy sprawdzić konkurencyjne oferty przy tych samych lub podobnych warunkach pracy (temperatury pracy, otoczenia, wydajności). Różni producenci podają w s...
Opublikowany: 20.04.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Ceny żywca wieprzowego w Polsce stabilne, a w krajach UE spadk...

Ceny żywca wieprzowego w Polsce od trzech tygodni są  stabilne. W dniach 2–8.04.2018r. (według danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW) za trzodę chlewną dostawcom płacono średnio...

Nowe otwarcie sklepu franczyzowego Carrefoura

18 kwietnia 2018 r. został otwarty w Tuchowie czwarty supermarket franczyzowy Carrefour, który jest elementem nowej oferty dla franczyzobiorców. W sklepie zastosowano wiele rozwiązań z supermarketów własnych sieci. Carrefour Polska posiada ponad 20-letnie...
Opublikowany: 19.04.2018 Kategorie: Artykuły, Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Otwarcie Cieszyńskiego Centrum Mięsnego

12 i 13  kwietnia 2018 r. odbyły się liczne promocje w związku z otwarciem Cieszyńskiego Centrum Mięsnego EUROSPAR w Cieszynie przy ulicy Stawowej . W tym dniu klienci mogli skosztować produktów wędliniarskich podczas prowadzonej degustacji, a także nabyć wyesokie...

Otwarcie sklepu z produktami regionalnymi w Toruniu

W Torunia 19.04.2018 r. przy ul. Prostej 30 odbędzie się otwarcie sklepu "Zasmakuj Regionu" z pysznymi regionalnymi produktami. Oferta to najwyższej jakości swojskie wyroby : sery, wędliny, wiejskie jaja oraz świeże niepasteryzowane mleko. Produkty charakteryzuje regi...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.