Nowa moda powraca do korzeni.
Współcześni konsumenci zaczynają doceniać dzisiaj to, co zdrowe, prawdziwe i najprostsze. Szczególnie widoczne trendy w tym zakresie obserwujemy obecnie w branży spożywczej a szczególnie w przetwórstwie mięsnym. Klienci nie kierują się już tylko ceną, ale na pierwszym miejscu stawiają m.in. na "czystą" etykietę, walory smakowe, markę producenta. Obecnie przywoływane są smaki z dzieciństwa, o których wielu mówi, ale nie każdy potrafi je przywrócić, gdyż wymaga to posiadania dawnych receptur, wysokiej jakości mięsa, umiejętności masarskich i przede wszystkim pasji.
Najlepszym momentem, aby w zacnym rodzinnym i przyjacielskim gronie wspominać często zapomniane czasy, gdzie zdrowe jedzenie było na porządku dziennym, są święta i bardzo popularne w Polsce grillowanie. Idealnie na te okoliczności wpisuje się kiełbasa biała parzona, która została wytworzona w Zakładzie Mięsnym Szwagros z Kraszewic w województwie wielkopolskim, który od 1998 r. zdobywa uznanie i zaufanie klientów, każdego dnia tworząc unikatową na skalę krajową ofertę mięs i wędlin.
Co jest sekretem powodzenia kiełbasy białej od firmy Szwagros?
Przede wszystkim jej zachwycający smak i skład, który mieści się w jednej linijce naprawdę niewielkiej etykiety.
Bez tajemnicy i z dumą wygląda on tak: wieprzowina kl. II a, wieprzowina kl. II b, wieprzowina kl.III plus przygotowana na zakładzie mieszanka naturalnych przypraw takich jak: sól, majeranek, czosnek, pieprz. Największym sekretem jest jej sposób wytworzenia i etapy, które zachodzą podczas wyrabiania i parzenia. Nieodzownym elementem jest także nadzór masarza z wieloletnim doświadczeniem, który doskonale pamięta tamte czasy.
Kiełbasa biała parzona Szwagros, aby mogła dotrzeć do konsumenta niezmieniona w smaku i zapachu, zapakowana jest nie w vacuum, ale w opakowanie map.