Smak dobrej szynki zależy w znacznym stopniu od receptury oraz od jakości składników, z których ją wykonano. Znacząca jest również metoda jej wytworzenia. Wędlina podczas wędzenia nabiera charakterystycznego, mocnego aromatu. Czynnikiem decydującym o jej smaku jest również odpowiednie dobranie przypraw.
Szynka słowiańska jest bardzo delikatną w smaku, soczystą i kruchą wędliną. Dzięki tradycyjnym metodom wędzenia, z zewnątrz ma apetyczny brązowy kolor. Produkowana z mięsa wieprzowego, przyprawiana jest specjalnie dobraną kompozycją przypraw słowiańskich. Znakomicie nadaje się na kanapki. Zaletą szynki słowiańskiej jest brak fosforanów i glutenu, przez co mogą ją jeść zarówno alergicy, jak i ludzie starsi czy nawet dzieci.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego SZWAGROS z wielkopolskiego jest producentem szynki słowiańskiej. Produkt kierowany jest do sieci handlowych oraz sklepów spożywczych na terenie Polski. Hurtowa cena wędliny to ok. 25 zł/kg, a termin jej przydatności do spożycia to 14 dni. Pakowana vacuum.
Chcesz wprowadzić do swojego asortymentu szynkę słowiańską lub inny wyrób firmy SZWAGROS? Zadzwoń pod numer 62 731 27 00, a na pewno otrzymasz szczegółową ofertę.