O firmie
Zakład Przetwórstwa Mięsnego SZWAGROS rozpoczął działalność w 1998 roku.
Siedziba firmy znajduje się w Kraszewicach w województwie wielkopolskim.
Od początku obecności na rynku, w firmie przywiązywano najwyższą wagę do jakości produktów i tworzenia oferty spełniającej oczekiwania konsumentów.
W latach 2004 - 2006, zakład został w całości zmodernizowany i dostosowany do wymogów unijnych. Na podstawie Decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii
z dnia 01.01.2007, otrzymał uprawnienia do handlu z krajami Unii Europejskiej. W obliczu rosnących wymagań konsumentów, zwłaszcza w zakresie bezpieczeństwa produktów, w firmie został wdrożony system zapewnienia jakości zdrowotnej żywności - HACCP.
Asortyment wyrobów produkowanych przez zakład SZWAGROS jest zróżnicowany, dzięki czemu może zaspokoić wymagania szerokiego grona smakoszy.
Znaczącą grupę w ofercie firmy stanowią:
- wędzonki produkowane według tradycyjnych, staropolskich receptur,
- szynki wieprzowe parzone,
- kiełbasy,
- wyroby podrobowe.
Zakład oferuje także bogaty wybór mięs z własnego uboju i rozbioru, jest to wyłącznie mięso polskie.
Produkty firmy SZWAGROS spełniają najwyższe normy jakości. Można je nabyć w kilkunastu sklepach firmowych i sklepach detalicznych na terenie Polski. Znaczną grupę wśród klientów firmy stanowią, obok odbiorców detalicznych i hurtowych, liczne ośrodki gastronomiczne, pensjonaty i hotele.
Czytaj także:
Szynka wędzona - wielkopolskie
Polska słynie z wyśmienitych kabanosów
Kiełbasa biała parzona - wielkopolskie