Grillujemy, czyli: co wrzucić na ruszt ? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Grillujemy, czyli: co wrzucić na ruszt ?

Polacy uwielbiajÄ… grillować. Nad jeziorem, nad morzem, na leÅ›nej polanie, na dziaÅ‚ce… Gdy tylko pogoda dopisze, zewszÄ…d docierajÄ… smakowite zapachy. Wystarczy, że dotrze do nas taka woÅ„ i już sami zaczynamy rozstawiać grilla – to dziaÅ‚a wrÄ™cz jak efekt domina! Grillowanie to doskonaÅ‚a forma relaksu na Å›wieżym powietrzu, a także sposób na udane spotkanie z rodzinÄ… i przyjacióÅ‚mi. Aby jednak spotkanie byÅ‚o udane, grill musi być także udany. Jest na to kilka sposobów…

Smakowita karkówka

Idealnym wyjÅ›ciem jest wczeÅ›niejsze zamarynowanie miÄ™sa, dziÄ™ki czemu nabierze głębi smaku. DoskonaÅ‚ymi przyprawami do karkówki sÄ…: liść laurowy, rozmaryn, tymianek, sÅ‚odka papryka i czosnek. Jako bazy do marynaty można użyć oleju, keczupu lub musztardy. Przed zamarynowaniem warto ponakÅ‚uwać steki, aby marynata wniknęła głęboko do Å›rodka. Jeżeli chcemy, by miÄ™so byÅ‚o miÄ™kkie, kruche i soczyste, należy grillować karkówkÄ™ pod przykryciem.

Szaszłyki wołowe

Doskonale nadają się do tego celu: polędwica wołowa, rostbef i antrykot. Wołowiny nie należy długo marynowa

. Wystarczy zwykłe natarcie olejem z przyprawami. Tu znowu w sukurs przyjdzie nam niezastąpiony rozmaryn. Przyda się także papryka. Nie warto przesadzać z solą, gdyż mięso może zrobić się twarde.

A może kurczaczek?

Piersi z kurczaka, jako najchudsze, lepiej udadzÄ… siÄ™ na aluminiowych tackach. Jednym z sekretów wyÅ›mienitych skrzydeÅ‚ek jest posypanie ich pod koniec grillowania sezamem. Natomiast udka należy piec razem ze skórkÄ…, dziÄ™ki czemu zanadto nie wyschnÄ….

ŹródÅ‚o:

http://media.knorr.pl/pr/286417/jakie-miesa-wybrac-na-grilla-poradnik-szefa-kuchni

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.