Grillujemy, czyli: co wrzucić na ruszt ? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Grillujemy, czyli: co wrzucić na ruszt ?

Polacy uwielbiają grillować. Nad jeziorem, nad morzem, na leśnej polanie, na działce… Gdy tylko pogoda dopisze, zewsząd docierają smakowite zapachy. Wystarczy, że dotrze do nas taka woń i już sami zaczynamy rozstawiać grilla – to działa wręcz jak efekt domina! Grillowanie to doskonała forma relaksu na świeżym powietrzu, a także sposób na udane spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Aby jednak spotkanie było udane, grill musi być także udany. Jest na to kilka sposobów…

Smakowita karkówka

Idealnym wyjściem jest wcześniejsze zamarynowanie mięsa, dzięki czemu nabierze głębi smaku. Doskonałymi przyprawami do karkówki są: liść laurowy, rozmaryn, tymianek, słodka papryka i czosnek. Jako bazy do marynaty można użyć oleju, keczupu lub musztardy. Przed zamarynowaniem warto ponakłuwać steki, aby marynata wniknęła głęboko do środka. Jeżeli chcemy, by mięso było miękkie, kruche i soczyste, należy grillować karkówkę pod przykryciem.

Szaszłyki wołowe

Doskonale nadają się do tego celu: polędwica wołowa, rostbef i antrykot. Wołowiny nie należy długo marynowa

. Wystarczy zwykłe natarcie olejem z przyprawami. Tu znowu w sukurs przyjdzie nam niezastąpiony rozmaryn. Przyda się także papryka. Nie warto przesadzać z solą, gdyż mięso może zrobić się twarde.

A może kurczaczek?

Piersi z kurczaka, jako najchudsze, lepiej udadzą się na aluminiowych tackach. Jednym z sekretów wyśmienitych skrzydełek jest posypanie ich pod koniec grillowania sezamem. Natomiast udka należy piec razem ze skórką, dzięki czemu zanadto nie wyschną.

Źródło:

http://media.knorr.pl/pr/286417/jakie-miesa-wybrac-na-grilla-poradnik-szefa-kuchni

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.