Artykuły - Strona 53 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Quo vadis, branżo mięsna? cz. 2

  Globalnie, czyli… lokalnie! Rozwojem technologii rządzi rynek, a rynkiem rządzi konsument. Przy zachowanej obecnej tendencji najbardziej prawdopodobnym scenariuszem przyszłości dla branży mięsnej jest systematyczny przyrost ekogospodarstw produkujących zdro...
Opublikowany: 06.03.2018 Kategorie: Artykuły, Najnowsze trendy branży mięsnej, Etykiety:

Rosja importuje drób z Brazylii

Import mięsa drobiowego do Rosji wzrósł w pierwszych 11 miesiącach 2017 roku wzrósł o 7,8% w porównaniu do analogicznego okresu roku 2016. Import mięsa wyniósł ok. 93 tys. ton mięsa, z czego ok. 84 % pochodzi z Brazylii. Na drugim miesjcu pod względe...

Akcja Szybki PIT

Akcja Szybki PIT wspiera podatników w rozliczeniu rocznej deklaracji PIT. Osoby, które chcą złożyć PIT mogą liczyć m.in. na dyżury ekspertów resortu finansów oraz punkty rozliczeń PIT w galeriach handlowych. Źródło: Min Fin   Partn...

Polska zwiększyła eksport drobiu

Zgodnie z danymi Banku BGŻ BNP Paribas w 2017 r. wyeksportowano ponad 1,12 mln t mięsa i podrobów drobiowych. Wartość wyeksportowanych produktów wyniosła 8,30 mln PLN, czyli odpowiednio o 9,4% i 7,1% więcej niż w zeszłym roku. Najwięcej polskiego drobiu trafia do ...

Konsumpcja wołowiny wzrośnie - Jerzy Wierzbicki, Prezes Zarzą...

  Remigiusz Zagraba: Polacy w ostatnich latach nie doceniali wołowiny, w 2015 r. spożyli jej 1,2 kg na osobę. Z opracowania GUS wynika jednak, że mieszkaniec Polski skonsumował w 2016 r. 2,1 kg mięsa wołowego – było to o 0,9 kg więcej niż w roku ubiegłym. Czy do...
Opublikowany: 02.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Reklamacja mięsa i wędlin przez konsumenta. cz. 1

Czy konsument ma prawo reklamować zakupione mięso i wędliny? W jakich przypadkach jest to możliwe, a kiedy nie ma takiego prawa? Powyższe prawo przysługuje konsumentowi. Wcześniej obowiązujące regulacje, korzystniejsze dla przedsiębiorców, zostały uchylone. Dotych...
Opublikowany: 01.03.2018 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Quo vadis, branżo mięsna? cz. 1

Jaka będzie przyszłość branży mięsnej? Niejednokrotnie można napotkać w prasie lub Internecie publikacje oparte na wypowiedziach przeróżnych ekspertów, specjalistów i rzeczoznawców. Nie zawsze wygląda to różowo. Jesteśmy straszeni syntetycz...
Opublikowany: 27.02.2018 Kategorie: Artykuły, Najnowsze trendy branży mięsnej, Etykiety:

Polska wołowina, bo jedzenie jest naszą pasją – to nas wyróżni...

Anna Łydek: W stolicy jest wiele ciekawych restauracji, każda zachęca klientów czymś ciekawym. Co wyróżnia Państwa lokal? Marek Burakowski: Jedzenie jest naszą pasją – zdecydowanie to nas wyróżnia. Dla nas najważniejsze są składniki, z któ...
Opublikowany: 26.02.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Rozmowa z Pawłem Siemińskim wiceprezesem "Społem" PSS Szczecin...

  Anna Łydek: Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Szczecinie powstała już w 1945 r. Obecnie sieć prowadzi 58 sklepów, zatrudnia ponad 700 osób i jest jednym z większych pracodawców w mieście. Co przyczyniło się do sukcesu...
Opublikowany: 23.02.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Ceny żywca drobiowego, wieprzowego i wołowego w styczniu 2018 ...

Ceny żywca wieprzowego w skupie kształtowały się na poziomie 4,26 zł/kg i były niższe w porównaniu z poprzednim miesiącem, jak i z takim samym okresem poprzedniego roku odpowiednio o 6,5% i 13,2%. Na targowiskach za 1 kg tego żywca płacono 4,79 zł, tj. o 4,4% mniej niż p...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.