Artykuły w kategorii: Artykuły
Od kilku lat obserwuje się, że spożycie mięsa wołowego w Polsce jest mniejsze. Wynika to z faktu, że wołowina to jedno z droższych mięs. Posiada jednak znaczne ilości białka i składników mineralnych. Każda dbająca o renomę restauracja ma w swojej ofercie dan...
Rozmawiamy z Ministrem Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Krzysztofem Jurgielem
Remigiusz Zagraba: Od 18 lutego 2015 r. obowiązuje embargo na import wieprzowiny i jej przetworów do Rosji, Kazachstanu oraz Białorusi. Jak państwo polskie oraz firmy mięs...
Resory pneumatyczne są resorami wysokiej jakości, przeznaczonymi do pracy ciężkiej. Zostały zaprojektowane tak, aby stanowiły dodatkowy element wspomagający do istniejącego systemu zawieszenia pojazdu. Systemy te z założenia nie mają zwiększać możliwości przeładowania poja...
Jednym z niewielu przedsiębiorstw w Polsce, które przynależy do stowarzyszenia TAPA jest firma transportowa Bury Sp. z o.o. (woj. lubelskie), która zwraca szczególną uwagę na jakość usług w transporcie. Członkostwo w TAPA świadczy o utrz...
„Klienci szukają produktów niskowydajnych, robionych w sposób domowy”
Rozmawiamy z Wiceprezesem Zarządu PSS „SPOŁEM” Olsztyn – Stanisławem Sztachelskim.
Remigiusz Zagraba: SPOŁEM w Olsztynie to spółdzi...
Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na s...
O mięsach i wędlinach w menu Delicji Polskiej rozmawiamy z właścicielem
i szefem kuchni restauracji – Robertem Godlewskim.
Remigiusz Zagraba: Gdzie można dobrze zjeść w Warszawie?
Robert Godlewski: W DELICJI POLSKIEJ, która mieści się pr...
O produktach mięsnych i wędliniarskich z oferty PSS „Społem” Kościerzyna rozmawiamy z kierownikiem działu obrotu towarowego – Sławomirem Pabłockim.
Nasze sklepy mięsne funkcjonują pod szyldem „Społem” PS...
W dzisiejszych czasach coraz więcej restauratorów, przy zakupie produktów spożywczych do swoich potraw, stawia na ich naturalny skład. Wymaga tego rynek i konsumenci. Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań. Powinien więc być w 100% naturalny, bez...
O mięsach i wędlinach rozmawiamy z właścicielem restauracji – Łukaszem Nowowczyńskim.
Remigiusz Zagraba: Gdzie zlokalizowana jest restauracja Myśliwska ?
Łukasz Nowoczyński: Restauracja Myśliwska znajduje się przy ulicy Marymonckiej 6 w Elblągu. Warto doda...