Artykuły w kategorii: Artykuły
Remigiusz Zagraba: Jak idea przeświecała powstaniu Cechu Rzeźników i Wędliniarzy Ziemi Łódzkiej?
Marian Winiarski: Odpowiedź jest jednoznaczna, Cech jako organizacja samorządu przedsiębiorców małych i średnich firm reprezentuje ich interesy. Jest zatem...
Remigiusz Zagraba: W najbliższej przyszłości planuje Pan ekspansję na rynki wschodnie m.in.: japoński, chiński i koreański. Jak duże jest to wyzwanie?
Krzysztof Borkowski: Wyzwanie jest ogromne, ale w chwili obecnej te rynki są zamknięte na wieprzowinę, dlatego je...
Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń. Zbiory receptur wywodzące się z poc...
Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...
Gęsi z Polski są fenomenem w hodowli drobiu na skalę światową. Mięso polskich gęsi jest wyjątkowo cenione w krajach europejskich.
Naturalne żywienie i naturalne środowisko w hodowli polskich gęsi, sprawiają, że mięso charakteryzuje się wysokimi waloram...
Gos-Pak to polskie przedsiębiorstwo od lat specjalizujące się w produkcji wysokojakościowych osłonek dla przemysłu mięsnego. Od samego początku firma oparła swoje istnienie na trzech filarach: doświadczeniu, profesjonaliźmie i zaufaniu. Pomimo tego, iż w...
Kluczowym warunkiem prowadzenia przedsiębiorstwa jest nieustanne jego rozwijanie, podnoszenie kwalifikacji swojej załogi oraz prestiżu samej firmy. Dzięki temu można zdobyć i utrzymać wysoką pozycję w swojej branży. Jest to jednak nie lada wyzwanie, ale ...
O rynku mięsa wieprzowego po wprowadzeniu rosyjskiego embarga oraz o nowych perspektywach dla drobiu mówi serwisowi FirmyMiesne.pl Krzysztof Borkowski Prezes Zakładu Mięsnego Mościbrody Sp. z o.o. oraz Poseł RP.
Remigiusz Zagraba: Polski rynek zalewa surowi...
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinną firmą z wieloletnią tradycją, dostarczającą od ponad dwudziestu lat najwyższej jakości mięso wołowe i cielęce do zakładów przetwórstwa mięsnego, restauracji oraz innych punktów. Wśród odbiorc...
Opublikowany: 16.01.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
cielęcina,
Docenione, bo tradycyjne i polskie
Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc sz...