Artykuły w kategorii: Artykuły
Remigiusz Zagraba: Zakłady Mięsne Berger są obecnie na etapie rebrandingu firmy. Jednym z elementów jest metamorfoza logotypu. Dlaczego zdecydowaliście się Państwo na zmianę wizerunku i co wniesie on nowego?
Monika Berger: Nowy logotyp, to nasz nowy począ...
Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...
Remigiusz Zagraba: Hurtownia mięsa i wędlin KAMIR ma swoją siedzibę w Chrzanowie. Jaki obszar obsługujecie obecnie logistycznie?
Janusz Pasternak: Nasza firma działa obecnie na terenie dwóch województw: śląskiego i małopolskiego, to tutaj skupiamy g...
Remigiusz Zagraba: Kiedy powstała firma STEFAN i jaka jest Państwa główna działalność?
Paweł Sołtys: Dolnośląskie Hurtownie Wędlin STEFAN powstały w grudniu 1989 r. Zajmujemy się dystrybucją oraz hurtową i detaliczną sprzedażą wędlin, konserw, mięsa, drobiu, ser&oac...
Zdj. Kiełbasa swojska - Markam
W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby.
Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała od...
Remigiusz Zagraba: Jaka jest historia powstania Cechu Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie ?
Sławomir Zalewski: Obecnie istniejący Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie, taką nazwę nosi od 2007 r., jest kontynuatorem tradycji przedwojen...
Remigiusz Zagraba: Kiedy powstała Grupa Hurtowni Polskich, czym się zajmuje i na jakim obszarze działa?
Arkadiusz Raczyński: Grupa Hurtowni Polskich powstała 6 grudnia 2002 roku. Nasza siedziba znajduje się w Katowicach. Zajmujemy się przede wszystkim dystrybucj...
Remigiusz Zagraba: Sieć sklepów Żabka i Freshmarket to dzisiaj ?
Barbara Furmańczuk: Ponad 4000 placówek w całej Polsce, w których każdego dnia ponad 1,5 miliona Klientów dokonuje codziennych zakupów.
R.Z.: Sklepy...
Badanie potencjału rynku jest prawdopodobnie jedną z najtrudniejszych czynności, które stoją przed nami, kiedy chcemy otworzyć sklep mięsny lub utrzymać czy zwiększyć obroty w już istniejącej placówce. To właśnie w tym momencie najczęściej podejmujemy decyzję doty...
Sukces V Targów FOOD-to-GO
Jedno jest pewne, emocje po Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które w dniach 4-5 lutego odbyły się w Gdańsku, długo nie opadną. Rekordowa liczba wystawców i odwiedzających była godnym uk...