Artykuły w kategorii: Artykuły
Alginiany to preparaty, które doskonale wpisują się we właściwości kształtujące teksturę wyrobów mięsnych, a także mogą wpływać na ich kształt. Preparaty otrzymywane z wodorostów morskich przeznaczone do wytwarzania osłonek alginianowych, dystrybuowane są p...
Wyrabianie wędlin na Śląsku to wielka tradycja. To właśnie z tego regionu pochodzą wyroby, które zna niemal cała Polska. Rzeźnictwo śląskie jest cenione nie tylko w kraju nad Wisłą, ale też w wielu krajach europejskich. Od 1989 r. Ernestyn Janeta z Lubomii wraz z rodziną...
Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, według styczniowej prognozy Departamentu Rolnictwa USA (USDA) światowa produkcja wieprzowiny w 2023 r. prawdopodobnie wyniesie 114,1 mln ton i będzie o 1,4% większa niż w 2022 r. Największy wzrost produkcji wieprzowiny przewidywany jest...
fot. KPZ Sp. z oo
Wózek paletowy to urządzenie niezbędne w każdym magazynie, centrum logistycznym czy zakładzie produkcyjnym. Główną zaletą paleciaka jest przede wszystkim poprawa jakości i wydajności pracy oraz ułatwienie pracownik...
fot. Tołłoczko
Wesele, impreza integracyjna ze współpracownikami, złote gody, ważna rocznica - te wszystkie przyjęcia często są huczne i organizuje się je z rozmachem. Coraz większą popularnością na tego typu imprezach cieszy się motyw przewodni w postaci wiej...
Fot. SAS
KRAJALNICA Profesjonalna MA-GA 613 p
Czy wyobrażają sobie Państwo profesjonalny sklep mięsny, czy stoisko mięsne bez krajalnicy? W obecnych czasach to raczej niemożliwe. Klienci już od kilku dobrych lat kupują wędliny w plastrach ze względu na wygodę i ...
fot. KON-PLAST Sp. z o.o.
Transport i przechowywanie mięsa to jeden z najważniejszych procesów w zakładzie mięsnym, sklepie mięsnym czy gastronomii. Najlepszym rozwiązaniem są oczywiście pojemniki, jednak wybór najbardziej odpowiednich, które spełnią wiel...
fot.ES SYSTEM K
Nowości ES SYSTEM K - sposób na oszczędność energii w branży handlowej
Kryzys energetyczny spowodował, że wszyscy sceptycy zamykania mebli chłodniczych w sklepach, powrócili do tego rozwiązania z większym entuzjazmem. Zamontowanie drzw...
Siedem smaków dla prawdziwych koneserów bez konserwantów, bez absolutnie żadnego E.
Polska to kraj oparty na tradycjach, rodzinie i dobrym jedzeniu. Niemal w każdym sklepie spożywczym lady chłodnicze, regały uginają się od mięsa i wędlin wie...
Producenci mięsa, handlowcy, restauratorzy zwracają uwagę na jakość mięsa i polepszenie jego walorów smakowych. Jednym z procesów je poprawiających jest proces starzenia mięsa wołowego,
Czym jest starzenie się mięsa?
Starzenie się mięsa to naturalny, powolny p...